Frölunda krossade Modo

Modo kom till Scandinavium, men var inte alls med i den 1:a perioden. Frölunda hade 3-0 och ökade på ytterligare i den 2:a. 7-0 stod det efter 2 spelade perioder och det blev också slutresultatet. Man håller alltså nollan i 3:e perioden,men vad gör det när siffrorna är 7-0 efter 2spelade perioder? Nej, Modo får ta en rejäl funderare på det här. Man var på g när man slog HV med 5-0 och sedan tog poäng iKarlstad, men här faller man tillbaka i gamla synder igen...

Samtliga resultat från kvällen:
Frölunda - modo 7-0
Malmö - Linköping 1-7
HV71 - Rögle 2-3
Skellefteå - Karlskrona 3-2
Brynäs - Luleå 4-3 SD

Skellefteå imponerade inte alls och det var KHK som tog ledningen i matchen, i boxplay. Inte bra för Skellefteå, som faktiskt är sist i powerplaystatistiken. Man lyckades trots allt vända på steken genom 2 snabba mål i slutet av den 1:a perioden och sedan räckte det hela vägen till 3 poäng, trots en väldigt blek insats.

Rögle tog säsongens 1:a bortaseger när man vann överygande i Jönköping. Faktum var att man hade hela 0-3 innan HV lyckades spräcka Oskar Dansks målvaktsnolla. HV reducerade, men kom aldrig ikapp och Rögle vann med 2-4, trots att man bara sköt 13! skott under hela matchen. Det är anmärkningsvärt...

LHC var ruskigt effektiva nere i Malmö, särskilt i den 2:a perioden, där man på 7-8 skott gjorde 3 mål och gick från 1-2 till 1-5. Sedan ökade man på ytterligare och malmö är därmed sist i tabellen just nu, med sämre målskillnad än Karlskrona, -11 mot -7.

I gävle var det hemmalaget som öppnade starkast, men det var Luleå som gjorde mål. Riktigt hockeygodis av Johan Harju. Klart är att det finns kvaliteter i Luleå, men man måste få ihop bitarna. Här räckte det till 1 poäng, men det räcker ju inte om man ska bli svenska mästare.