Det vill sig inte för Leksand

Trots att Broc Montpetit gav Leksand ledningen i mitten av 1:a perioden kunde Bofors kvittera genom Daniel Wessner, när Alexander ytterell satt på botbänken. Leksand återtog dock ledningen i 2:a perioden, men genom ett sent mål, efter 19:45, kunde Bofors kvittera och sedan också ta ledningen drygt 2 minuter in i 3:e perioden. Leksand gnuggade dock på och till slut gav det utdelning. Med knappt 4 minuter kvar att spela smällde Tobias Ericsson in 3-3 och det såg ut att bli 4:e raka bortamatchen med poäng för Leksand. Det blev det inte. för bara 33 sekunder senare satte Gustav Torell 4-3 för BIK och sedan satte man också 5-3 i öppen kasse och det blev alltså en ny käftsmäll för leksand, vars lägstanivå är alldeles för låg. Nu har man släppt in 10 mål på 2 matcher och det håller givetvis inte. Totalt har man släppt in 50 mål på 16 matcher. Det är 3,1 mål i snitt bakåt/match och det är så klart för högt mot vad det borde vara. Faktum är att man med 50 mål bakåt är det lag i serien som just nu har släppt in näst flest mål. Bara Bofors har släppt in fler, 54st. Däremot är det bara Västerås, AIK och Bofors som har gjort fler mål. Det är alltså defensivt det främst måste förbättras...

Västerås - Timrå 4-2

Leksand har Västerås att tacka för att man fortfarande är över sträcket, för Timrå hade länge 2-2. Först i slutminuterna lyckades Västerås avgöra. Stefan Gråhns sköt 3-2 och Jan Urbas satte spiken i kistan med 4-2.

Oskarshamn fortsätter att vinna och nu är man 2:a i tabellen. Förvisso i en haltande tabell, men ändå. AIK och Tingsryd kan gå förbi, båda har nämligen 2 matcher färre spelade än vad IKO har. AIK är 2 poäng bakom Oskarshamn, Tingsryd är 3 poäng bakom. starkt av Oskarshamn att vända 0-2 till 4-3 får man ändå säga.

Pantern kör över Asplöven med 5-1. Man hade 3-0 efter den 1:a perioden och IK Pantern är faktiskt 4:a i tabellen med 27 poäng. Enormt starkt får man säga!

Almtuna fortsätter att ösa in mål. Björklöven tog visserligen ledningen, men sedan gjorde Almtuna 3 mål på 39 sekunder. Sedan satte man 4-1 bara 52 sekunder in i 2:a perioioden. Björklöven reducerade, men det hjälpte inte och almtuna vann till slut ganska enkelt med hela 7-4. det innebär alltså att Almtuna har gjort inte mindre än 12 mål på 2 matcher. Det är inte illa!

Sundsvall tog 2 poäng senast mot Osskarshamn och här blev det 3 nya poäng mot Tingsryd, som därmed åkte på 2:a raka hemmaförlusten. Sundsvall är därmed bara 3 poäng bakom Björklöven, Leksand och Timrå, alla med 19 poäng...