AIK nya serieledare av Hockeyallsvenskan

Efter att AIK slagit Almtuna med klara 1-5, men där Malte Strömwall faktiskt inte gjorde något av målen, men stannade ändå på 0+1, så är gnaget nya serieledare, eftersom att Västerås förlorade igår. tingsryd, som möter Oskarshamn imorgon, kan dock gå upp på samma poäng som AIK, men krossar man inte Oskarshamn fullständigt lär man inte gå förbi. Man har nämligen +6 mot AIK's +14. Gå förbi Västerås kan man dock göra, så, om Tingsryd slår Oskarshamn imorgon, då är man på kvalplats upp till SHL efter 11 spelade omgångar.

Alla dagens Allsvenska resultat:
Almtuna - AIK 1-5
Björklöven - Mora 1-3
Timrå - Sundsvall 1-2
Bofors - Vita hästen 3-2 SD

Björklöven gjorde inte det som AIK gjorde, tog chansen att gå förbi Västerås i tabellen. Man föll nämligen hemma mot Mora, som gjorde en riktigt bra bortamatch och gjorde både 0-1, 0-2 och 0-3, det sista i öppen kasse, innan Jon Palmebjörk till slut fick hål på Jakob Johansson i Morakassen knappt 1:30 från slutet.

I Timrå spelades ett glödhett derby. Vet inte om Timrå och Sundsvall någonsin har mötts i seriesammanhang, men nu gjorde man det, inför 5 1123 åskådare i Timrå isstadion, som E.on arena numera heter. Det var också hemmalaget som tog ledningen efter 2 minuter av 2:a perioden, men genom 2 snabba mål mot slutet av perioden kunde Sundsvall vända på steken och det blev faktiskt också slutresultatet, för Timrå lyckades inte få in en kvittering i 3:e perioden, trots 18 sskott i slutperioden. En storspelande Magnus Åkerlund satte stopp för det och det här var bara Sundsvalls 3:e seger på de 11 inledande matcherna. Man är fortsatt sist i tabellen, men nu bara 2 poäng bakom just Timrå, som ligger närmast framför och alltså är under sträcket. En stor seger för Sundsvall var det i vilket fall och kanske kan man rida vidare på den vågen när man möter Almtuna hemma på tisdag?

I Nobelhallen var det hemmalaget som öppnade bäst i en jämn match, men där BIK ändå hade 2-0 i mål, trots 7-7 i skott i den 1:a perioden. Man fortsatte att trumma på i den 2:a, men Linus Söderström, som nu var frisk och kunde vakta kassen för Hästen, hade spottat upp sig och istället kunde Hästen reducera och sedan också kvittera i den 3:e perioden, 01:02 från slutsignalen. surt för BIK, som hade passerat både Asplöven och Almtuna i tabellen. Nu gjorde man inte det och istället kunde Hästen ta bonuspoängen när Henrik Björklund gjorde sitt 7:e mål för säsongen.