Upp över sträcket igen!

Leksand öppnade riktigt uselt i kvällens match mot Björklöven. Man tappade puck i egen zon, slog helgalna passningar, ungefär lika illa som i onsdags mot Västerås. En storsplande Henrik haukeland såg dock till att det stod 0-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a tog man dock ledningen, men kort senare satte Juuso rajala, som är inlånad från finska Kooko nu under några matcher, kvitteringen. Med andra ord satte han avtryck direkt.

Björklöven återto dock ledningen i den 3:e perioden, trots att Leksand öste på för ett ledningsmål i den 2:a, där man kom ut som ett helt nytt lag, men även kevin Lindskoug i Björklövenkassen storsplade.

Leksand behövde dock bara 30 sekunder innan Viktor mårtensson satte 2-2 i nät, där han helt enkelt tog sig in framför mål och tryckte in den mellan benen på den gode Lindskoug. Sedan satte man också 3-2 genom Johan Porsberger, varefter Löven tryckte på något enormt, samtidigt som leksand fortsatte att drälla med pucken, tappa puck i egen zon, slå rena indianare framföt Haukeland, men den senare plockade allting och bidrog väldigt mycket till att man också höll undan och att man sedan också kunde sätta 4-2 i öppen kasse.

2:a raka segern och 2:a raka för Perra. Riktigt bra med andra ord och att en seger som innebär att man klättrar upp till 12:e plats i tabellen kan kännas så skön, det är galet, men så är det och Asplöven är därmed nere under det där sträcket.

Kvällens resultat:
Leksand - Björklöven 4-2
AIK - Pantern 2-1 SD
Västerås - tingsryd 5-1

AIK tog ledningen, men kort senare satte fredrik Händemark 1-1, en ställninh som stod sig tiden ut och det blev förlängning, där målkungen Malte strömvall avgjorde med sitt 18:e mål för säsongen.

I seriefinalen mot Tingsryd visade Västerås rejäl klass och vann enkelt med hela 5-1. Det är något so faktiskt gör att man höjer på ögonbrynen litegrann. Särskilt som VIK fick stryk med 4-3 i Leksand i onsdags och nu går in och krossar seriesuveränen Tingsryd, som fortfarande leder serien, men nu bara 3 poäng före AIK och 7 före Västerås.