Nu kan det knappt bli sämre...

Leksand hade förlorat viktiga matcher mot både Mora och Sundsvall, men under lördagen skulle väl äntligen segern komma? Ännu en viktig match mot ett lag precis i närheten i tabellen stod på menyn. Asplöven. Det lag som hade släppt in flest mål i hela serien, 74st. Man hade å andra sidan gjort 62 mål framåt, vilket var 10 fler än Leksand och bara Tingsryd, AIK, Västerås och Bofors hade gjort fler mål än det.

Hemmalaget fick också en drömstart på matchen, när Simon Olsson och Viktor Ekarv gjorde varsitt mål innan det hade gått 11 minuter. Man ökade sedan på till både 3-0 och 4-0 i 2:a perioden, båda målen inom 03:30. med tanke på leksands oförmåga att göra mål såg läget väldigt, väldigt mörkt ut, trots att det var halva matchen kvar att spela. Patrik White gjorde visserligen sitt 1:a mål i Leksandströjan, typ det 1:a avtryck han har gjort under de här matcherna, men närmre än så kom man inte och Asplöven vann med 4-1.

Att göra 1 mål på det lag som har släppt in flest mål i serien håller givetvis inte. Att förlora 3/3 matcher mot lag som ligger precis runtomkring Leksand i tabellen håller givetvis inte. Det är faktiskt så illa så att man nu ligger sist i Allsvenskan. Sist! på 14:e plats och då har nästan halva serien gått. Visst om man gör det efter 2-3 omgångar, men nu har tabellen ändå satt sig litegrann och ändå ligger man sist. Precis som min statistiska uträkning visade efter 1/4 av serien så kommer det bli oerhört tufft att hålla sig undan kval om man fortsätter på den inslagna vägen. Nu har snart ytterligare 1/4 av serien gått, alltså 2/4, eller 1/2, halva serien. Den senaste fjärdedelen är inte helt avklarad ännu, Leksand har 2 hemmamatcher mot Västerås och Björklöven kvar innan dess, men som det ser ut just nu har faktiskt den 2:a fjärdedelen varit ännu sämre än den 1:a, men mer om det i ett annat inlägg. Svart på vitt är i vilket fall att Leksand just nu är jumbo i Hockeyallsvenskan 2015/16...

AIK - Almtuna 4-3 SD

Sundsvall noterar den klart högsta publiksiffran under den här säsongen och säkerligen på vääldigt länge, 2890 åskådare, i det 2:a derbyt mellan sundsvall och Timrå den här säsongen. Det 1:a vann Sundsvall i Timrå, det 2:a vann också Sundsvall, nu på hemmais, efter att Christian Söderström gjort 1-0 14 sekunder från 1:a periodvilan och där Tommy enström ökade på till 2-0 i 2:a perioden. Timrå gav spänning i det hela med sitt 2-1-mål 6 minuter från slutet, men Sundsvall redde ut stormen och kunde istället avgöra med 3-1 minuten senare. Starkt av sundsvall, som därmed håller sig över sträcket och är 2 poäng före både Timrå och Leksand.

Tingsryd fortsätter att vinna, även om det satt långt in den här gången. Man tog visserligen ledningen i den 1:a perioden, men Malmölånet Johan Björk kvitterade för Pantern, en ställning som stod sig väldigt länge, till det bara återstod 8 minuter. Då satte Markus Persson 2-1, vilket också blev matchvinnande. tingsryd har därmed tagit hela 51 poäng på 24 matcher. Det är alltså 2,1 poäng i snitt och man skulle alltså stanna på 111 poäng. Det kommer man givetvis inte att göra, men jag vågar nästan säga att man redan nu har fixat en slutspelsserieplats. Det är 20 poäng ner till Hästen på 9:e plats. visst, det är 84 poäng kvar att spela om, men att tappa minst 20 poäng samtidigt som lagen bakom bara vinner och vinner, det är inte troligt. Man kommer troligen ha en dipp för eller senare, men att det räcker till slutspelsserien ändå, det vågar jag nästan lova. Så, grattis alla Tingsrydsfans där ute...

Tingsryd drygade dessutom ut ledningen i tabellen jämt mot AIK, eftersom att AIK "bara" fick med sig 2 poäng mot Almtuna och faktiskt var ganska illa ute. Almtuna ledde nämligen med 1-3 inför den 3:e perioden, men Jonathan Andersson och Emil Lundberg såg till att det blev förlängning och där kunde samma Lundberg avgöra bara 46 sekunder in i förlängningen.

I mora var det rena målfesten till en början. 4 mål och 2-2 var ställningen efter bara 08:34. Löven gick ifrån till 0-2 och det såg ganska dystert ut för hemmalaget, men 2 snabba repliker gjorde att det var helt jämt igen och sedan spikade Jonas Johansson igen och Mora kunde till slut vinna med 4-2, det sista i öppen kasse.