Matcherna under uppehållet

Under den gångna veckan har det som bekant varit landslagsuppehåll för Karjala tournament, en turnering som Tre kronor förövrigt vann efter att ha besegrat Finland tidigare idag, i en ren final, med 3-2, men det har trots det spelats ett fåtal matcher i Hockeyallsvenskan:

sundsvall - Mora 0-2
Västerås - Oskarshamn 2-3
Björklöven - tingsryd 5-1
AIK - Tingsryd 2-3

Emil Bejmos mål i 2:a perioden blev avgörande när Mora bortaslog ett formstarkt Sundsvall med 0-2. Viktiga, mycket viktiga, poäng för Mora. Hade Sundsvall vunnit där hade Mora varit ny jumbo i serien. Nu klättrade man till 10:e plats med sina 25 poäng och Sundsvall är kvar i botten på 21.

Oskarshamn fortsätter att övertyga och här kom en ny imponerade seger när man bortaslog Västerås med 2-3, efter att man avgjort i sista perioden. IKO befester därmed sin 3:e plats i tabellen. Eller, man gjorde det, tills Tingsryd skrällde tidigare idag och blev 1:a lag den här säsonen att vinna på hovet, efter att man rivstartat och gjort 0-2 i den 1:a perioden och ökat på till 0-3 i den 2:a. AIK reducerade 2 gånger om i den 3:e perioden, men nådde aldrig hela vägen fram. Grymt starkt av Tingsryd, som verkligen studsade tillbaka efter en riktig käftsmäll uppe i Umeå i fredags, där Björklöven vann stort för 2:a matchen i rad. Först 5-2 mot Oskarshamn och nu 5-1 nmot Tingsryd. Det gör att man klätrar upp på lite säkrare mark med sina 25 poän, samma som både Mora och Asplöven där bakom och 1 poäng bakom Hästen på 8:e plats.