Luleå fortsätter att förlora

Luleå har inte imponerat under hösten. Man satte höga mål inför säsongen. Kansliet målades i guld och man skulle både vinna SHL och CHL. Man värvade meriterat, men precis som så många gånger förr har den gode Fagervall där uppe i norr inte lyckats få ihop alla bitar i laget. Jag menar inte att Fagervall har gjort det förr, men det har hänt flertalet gånger genom hockeyhistorien, inte minst i Leksand. Under första åren i Allsvenskan efter att man åkte ur våren 2006 värvade man precis så. Tungt och meriterat, till synes på kort sikt. Man hade ett tungt lag på pappret, ja, men man fick inte ihop gruppen och så gick det som det gick. att svetsa samman en grupp tar ju tid, det är Tingsryd och Pantern lysande exempel på, likssom Leksand när man tog klivet upp 2013. då hade man byggt långsiktigt, fått behålla stora delar av laget från föregående säsong och fått in de nya pusselbitarna på ett bra sätt i laget. Precis som Tingsryd har gjort nu. Man har långt ifrån det bästa laget på pappret, men ändå toppae man Hockeyallsvwnkan efter 21 spelade omgångar.

I Luleås fall lovade Fagervall förändring efter uppehållet. Det blev inte så mycket förändring. Åtminstone inte till det bättre. För igår körde Malmö över Lulåe med hela 5-1. Man hade 1-0 efter den 1:a perioden och gjorde sedan 2-0, 3-0 och 4-0 ganska snabbt i 2:a. Luleå reducerade, men närmre än så kom man inte och Malmö är nu bara 3 poäng bakom just Luleå i tabellen, Luleå 11:a, Malmö 12:a.

Samtliga resultat från gårdagens SHL:
Malmö - Luleå 5-1
Linköping - Växjö 0-1
HV71 - Karlskrona 3-2 SD
Färjestad - Modo 3-4 SD
Rögle - Brynäs 1-5
skellefteå - Örebro 3-2 SD

Karlskrona fortsätter att ta ströpoäng. Det är givetvis bättre än ingenting, men det är fortfarande 5 poäng upp till Modo och 9 poäng upp till Malmö över sträcket. Faktum var ju att man t.o.m. tappade 1 poäng jämnt mot Modo, eftersom att Modo vann i Karlstad, efter att ha tagit ledningen med 0-1 i 1:a perioden, Färjestad kvitterade kort därefter, varefter samma sak upprepades i 2:a perioden. Modo gjorde 1-2, men Färjestad kvitterade kort därefter. Kanske var det början till en Johanssoneffekt i Modo, nu när man sparkat Larry Huras under uppehållet?

Växjö har haft statistiskt lätt för LHC de senaste gångerna lagen har mötts och så blev det även igår, även om det satt långt in. Först i 3:e perioden klev firma Rosén/Kiiskinen fram och avvgjorde matchen med dess enda mål.

Axel Holmström var lysande i slutspelet i våras, men i höst har det gått lite tyngre, men igår stod han för 1+1 när Skellefteå slog Örebro i sudden med 3-2, trots att man hade 2-0 efter drygt 22 minuters spel av matchen. Örebro kom dock tillbaka och fixade 1 poäng.

Brynäs är slutligen tillbaka på vinnarspåret igen. 1-5 i Ängelholm och det var inget snack om saken. Oscar Dansk hade väl ingen av sina bättre kvällar och bjöd Sondre Olden på hans 0-1-mål 9 minuter in i matchen. Olden dumpade bara ner pucken, men den studsade fram framför kassen igen och plötsligt låg Dansk på isen och simmade och Olden hade bara att lyfta in pucken i tom bur. Rögles enda mål gjordes förövrigt av patrik Cehlin...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0