Karlskronas chans...

...Var i onsdags, då man gästade nästjumbon Modo, och på tisdag, då Malmö gästar ABB arena Karlskrona. Vinst i de båda matcherna och man skulle vara med i racet igen, men förlust mot de båda skulle innebära att Modo var 8 poäng före och Malmö minst 12 före. Med tanke på att KHK bara har mäktat med totalt 8 poäng hittills så finns det inte mycket som talar för att man skulle klara det.

Man öppnade i vilket fall bra mot Modo och tog ledningen med 0-1, men sedan var det roliga slut. På 10 sekunder vände Modo på steken när Boby Buttler först gjorde 1-1 och Gustav Posler sedan stänkte in 2-1. Man ökade sedan på till 3-1, 4-1 och 5-1, innan Karlskrona kunde reducera i slutet av matchen, men det blev allts åen klar förlust för bottenlaget och istället för att vara 2 poäng bakom är nan nu just 8 poäng bakom och uppförsbacken ser väldigt, väldigt brant ut för KHK...

Frölunda - Färjestad 2-1 SD

På Hovet var det samma sak som i Fjällräven center. Bortalaget tog ledningen, men när Alen Bibic, som då givetvis är tillbaka i Rögle igen efter utlåningen till Lekssand, fick matchstraff vände Djurgården på steken och sedan var det inget snack om saken. Tomi Sallinen noterades dessutom för 2 mål, hans 4:e och 5:e för säsongen, efter en lång måltorka här på slutet.

Det var faktiskt inte fullsatt i Behrn arena, vilket det ju nästan alltid är, men nu var det "bara" 5333 åskådare på plats. De fick se hemmalaget ta ledningen i den 2:a perioden, men Lulår kvitterade innan perioden var över och 4 minuter in i 3:e perren kom segermålet när Peter Cehlarik stänkte upp pycken i nät bakom Julius Hudasek. Äntligen, äntligen kan man väl säga för Luleås del. En seger var nödvändig här och den kom också, men vägen är lång, läng för att nå dit man siktade innan säsongens start.

Inget tycks kunna stoppa Skellefteå i nuläget och mönstret från finalserien i våras fortsätter, bortalaget vinner. Ritola noterades också för sitt 2:a mål på lika många matcher och SAIK är nu bara 2 poäng bakom Frölunda, som här tog bonuspoängen mot Färjestad i ett riktigt klassikermöte inför över 12 000 åskådare på läktarna. Bäst på planen var dock Justin Pogge som motade hela 38 skott och var riktigt bra i 3:e perioden, där Frölunda vann skotten med hela 13-2. Ändå fick Färjestad bara med sig 1 poäng från matchen.

Malmö hade aldrig vunnit i Linköping. Inte sedan Stångebrotiden någon gång, men nu var det dags igen, om än bara på straffar. Vinst blev det i vilket fall, detta trots att LHC på 43 sekunder i 2:a perioden gick från 0-0 till 2-0. Malmö gnetade sig ikapp till 2-2 och tog sedan också bonyspoängen på straffar. Jens Olsson blev matchhjälte där.