Hemma, fast borta

När Leksand kom till Norrköping och Himmelstalundshallen under tisdagen för 1:a matchen av 3 den här veckan och 1:a matchen efter uppehållet var det naturligtvis mycket folk på plats. Drygt 4100 personer var på plats i "Himpan" och det var Leksand som fick en kanonstart på matchen, när Tobias Ericsson slog in 0-1 bakom Axel Brage redan efter 3 minuters spel. Samtidigt fortsatte Tuohimaa att spela sådär bra som han har gjort de senaste matcherna i Leksandskassen. Hästen saknade inte chanser, men det var Leksand som gjorde mål och 0-2-målet var inte vilket som helst. lars Bryggmann slet sig fri i boxplay, såg ut att sumpa chansen när han nästan tappade pucken bakom mål, men han nästan slänggde sig efter pucken, fick tag i den och slängde in den på chans mot Brage. den studsade på hans rygg eller ben och in i mål, 10 sekunder från 2:a periodpausen och bortaföljet skanderade "Boxplay för Dalarna, chalalalalalala!".

Hästen reducerade några minuter in i 3:e perioden genom Markus Eriksson, men Leksand spelade bra och disciplinerat, höll i pucken bra och det höll hela vägen.

Seger med 1-2 och Tuohimaa har därmed släppt in 3 mål, varav 1 på straff, de 3 senaste matcherna. 2 spelmål på 3 matcher alltså. Det är inte illa. Bortastå tog dessutom över himpan fullständigt och laget bars garanterat fram av Superstars oavbrutna sång de sista 5-6-7 minuterna. En oerhört skön seger som gör att Leksand faktiskt klättrar upp på 9:e plats, på samma poäng som just hästen över playoffsträcket. kanske är saker och ting på rätt väg nu?

gårdagens samtliga resultat:
Vita hästen - Leksand 1-2
Västerås - Bofors 0-1
Pantern - Almtuna 3-1
Tingsryd - Björklöven 7-2
Oskarshamn - Timrå 3-2 SD

Västerås åker på sin 4:e raka förlust och nollas dessutom på hemmais. Daniel Wessner satte avgörande 0-1 tidigt i den 3:e perioden och Emil Kruse i Boforskassen höll sedan emot hela vägen, trots 34 skott på sig. Tungt för VIK, som därmed också förlorade serieledningen. Till vilka då? Jo, till Tingsryds AIF av alla lag! Nykomlingen i Hockeyallsvenskan som alltså toppar hela tabellen efter snart halva grundserien. Tabellen är jämn och det skiljer bara 18 poäng från Tingsryd i topp till Sundsvall i botten, men jag vågar snart nästan säga att Tingsryd, och Pantern med för den delen, snart har grejat kontrakten till nästa säsong. Att slå Björklöven, som man fick stryk med klara 5-1 mot uppe i Umeå så sent som i fredags, med klara 7-2 är inte illa. det är tvärtom riktigt imponerande! Imponerande är det också av Pantern som också fortsätter att vinna och alltjämnt befester sin topplacering i serien. man är alltjämt 6:a i tabellen och har faktiskt släppt in minst mål i hela serien, 40st.