Genomgång av truppen

Såhär under landslagsuppehållet passar det bra att gå igenom Leksands trupp så som den såg ut inför säsongen och ge ett litet uttalande om hur varje spelare har presterat sett till de krav man kan ha på just den spelaren i det här laget.

Målvakter

Henrik Haukeland

Har fått stå tillbaka för Tuohimaa en del, men tycker han överlag har gjort det stabilt när han väl har fått vakta kassen. tycker nog han har övertygat mer än vad Tuohimaa har gjort, kanske för att kraven på den senare är lite högre...

Frans Tuohimaa

Tycker inte tuohimaa har levererat på den nivån man kunde förvänta sig innan säsongen. Stundtals har han varit bra och höll nollan mot Pantern, men det är för svajigt och det släpps för många mål bakåt, tyvärr.

Backar

Simon Erlandsson

Simon har väl inte gjort något större väsen av sig, men han gör sitt jobb, gör det han ska, men trodde kanske han skulle ta större kliv framåt till den här säsiongen än vad han har gjort. Är dock klart godkänd.

Robin Jacobsson

Jakobsson har varit bra. Stor, tuff och rejäl. ingen poängspruta, men det visste vi ju innan. Är definitivt en tillgång defensivt.

Alexander Ytterell

Ytterell har, tillsammans med Amnér, varit klart bästa back och är enormt värdefull i powerplay. Har definitivt levererat!

Viktor Amnér

Amnér har om möjligt varit ännu bättre än ytterell. Är kanske den spelare som har presterat allra bäst. Öser in poäng och är bäst på isen i match efter match. Han har definitivt fortsatt att leverera på den här nivån och är nog Leksands bästa nyförvärv inför den här säsongen. Jag säger bara, håll hårt i Amnér, annars ryker han snart till SHL om inte Leksand går upp.

Matias Lassen

Lassen har gjort det bra, har gjort några poäng, några mål och varit ganska stabil. Ingen som sticker ut, men gör sitt jobb och gör det oftast bra.

Jonas Frögren

Har varit skadad under en dryg månad, kom tillbaka, men drog troligen upp samma skada igen och kommer bli borta ytterligare en tid. tungt avbräck, men "Fröga" har sett sina bästa dagar och kanske håller inte kroppen längre? Han är i vilket fall nästan garanterat en tillgång utanför isen för det här unga laget.

Tobias Ericsson

Ericsson har varit helt okej. Han har inte exploderat och öst in poäng direkt och man kanske skulle kunna förvänta sig lite mer poäng från hans klubba, men han har inte varit dålig på något sätt.

Forwards

Martin Grönberg

Grönberg har inte synts så mycket. Trodde nog han skulle ta större steg till den här säsongen, precis som Erlandsson. Han har inte varit dålig han heller och han är ung och har framtiden för sig. Kanske blommar han ut nästa säsong?

Viktor Mårtensson

Mårtensson har faktiskt inte fått så mycket speltid. Tror t.o.m. han har stått utanför laget vid några tillfällen, vilket jag tycker är lite förvånande. Visst, han är ingen poänggörare, men han är trots allt en av få som var med i SHL förra säsongen och som där gjorde det ganska bra. Så att han nu står utanför det här kraftigt försvagade Leksand är lite anmärkningsvärt.

Janos Hari

Det tog lite tid, men när Hari väl kom igång gjorde han det ordentligt och har gjort mycket poäng. tyvärr är han nu skadad, vilket helt klart är ett avbräck för laget. Återstår att se hur länge han blir borta...

Martin Karlsson

Tyckte Martin kom igång bra på säsongen och gjorde väl mål där ganska tidigt, men sedan har det avtagit litegrann och han har väl haft det lite tufft, men potentialen finns ju där. Sedan är han kanske inte heller någon målspruta, men poängen trillar in då och då och han irriterar framför mål, precis som han ska göra.

Jon Knuts

Jag hade förväntat mig mer av Knuts. Knuts som kom tillbaka till laget under förra säsongen och som valde att stanna kvar i klubben även den här säsongen. Han är väl den i den här truppen med mest Leksandshjärta, nu när Bergenström är borta, men som sagt, jag hade förväntat mig att Knuts skulle leverera mer framåt. Det är långt kvar av säsongen, så han kanske kommer igång. Vi får hoppas på det, för han har mycket hjärta i sig, den gode Knuts. Kan nog bli väldigt viktig i ett kvalspel framåt vårkanten, oavsett om det blir negativt eller positivt kval.

Lukas Ericsson

Jag vet inte riktigt hur Lukas har presterat tidigare, men tycker inte han har synts så jättemycket här än så länge. Hade väl inga jätteförväntningar på honom, så han har väl gjort det okej, men inte mer än så.

Fredrik Forsberg

Forsberg hade en blixtrande inledning av serien och har gjort en hel del mål. Han är ung och kommer definitivt att utveklas ännu mer. Tror han kan bli riktigt bra. kanske inte som brorsan, men en klart ledande spelare i laget, så ge honom bara lite tid så har vi en målskytt av rang där.

Tommi Paakkolanvaara

Med tanke på de förväntningarna man hade på Paakkolanvaara så tycker jag inte han har levererat på en nivå som man kunde vänta. Han har gjort mål, ja, men han borde kunna göra fler mål. Känns inte riktigt som han har kommit till ro här, får inte ut sin högstakapacitet riktigt. Får han det är han riktigt bra, men hur?

Lars Bryggman

Jag trodde på Bryggman innan säsongen. Hittills har han gjort det okej, men inte mycket mer. Med tanke på mina förväntningar så hade jag förväntat mig mer poängproduktion.

Mike Embach

Kom aldrig igång och har redan lämnat klubben. Presterade inte alls som han borde och motsvarade inte förväntningarna. Bättre lycka någon annan stans för den gode Embach...

Brock Montpetit

Med tanke på hur mycket poäng han gjorde i Västerås så har han inte levererat på den nivån man kunde vänta sig. Har väl börjat komma igång så smått och har varit riktigt bra nu i några matcher på slutet, så kanske är det på gång nu för amerikanen?

Utöver dessa har man nu värvat tillbaka Tobias Forsberg, + att man har plockat in Patric White och Alen bibic. Bibic på lån från Rögle, där han har haft svårt att platsa. Har tyvärr också blivit skadad nu, men kommer stanna i Leksand säsongen ut. White återstår att se hur han levererar, men kanske är det någon form av ersättare för embach där? Forsberg tycker jag väl inte riktigt har levererat än så länge. Han är väldigt uppskattad bland fansen och krigar alltid på, men särskilt mycket poäng har han ännu inte gjort.

Kort sagt kan man i vilket fall säga att det egentligen bara är 3 spelare som har stuckit ut i positiv mening. Det är ytterell, Amnér och Hari, kanske också Fredrik Forsberg. Annars är det ganska blekt överlag. De flesta gör det okej, men strålar inte som några stjärnor direkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0