Förlust i Sundsvall...

Efter Hästenmatchen i tisdags gjorde Leksand och Asplöven en hederlig trade, när Lars Bryggma, som ju avgjorde just matchen mot Hästen, tradades till Asplöven, samtidigt som Johan Porsberger tradades till Leksand. Just Porsberger gjorde under gårdagen sitt 1:a mål i Leksandströjan när han gav Leksand ledningen på straff efter 11 minuter i 1:a perioden.

I 2:a perioden kom Sundsvall ut som ett nytt lag och vände på steken på 02:19, först Tommy enström, som ju har ett förflutet i Leksand, som kvitterade efter 16 sekunder i 2:a perioden och därefter Christian Söderström som gjorde 2-1.

Leksand lyckades kvitera när Brock Montpetit satte sitt 5:e mål för säsongen, men i 3:e perioden återtog hemmalaget ledningen och höll den sedan hela vägen. Man stängde definitivt matchen när man satte 4-2 i öppen kasse och den segern innebär att Sunddsvall nu bara är 1 poäng bakom Leksand i tabellen och att Leksand faller tillbaka i tabellen på nytt, nu till en 11:e plats efter gårdagens resultat.

Gårdagens samtliga resultat:
Sundsvall - Leksand 4-2
Västerås - Pantern 3-2
Mora - Asplöven 3-4 SD
Vita hästen - timrå 3-1
Oskarshamn - Bofors 2-3 str

Leksand står alltså kvar på 27 poäng. Hästen går förbi Leksand igen, efter en stabil seger över Timrå. Man gick upp till 2-0 redan i den 1:a perioden och höll det tills det återstod 01:14 att spela. Då kom Timrås reducering, men närmre än så kom man inte och Hästen kunde avgöra i öppen kasse. Man går därmed upp på 29 poäng och är uppe på 8:e plats igen.

Asplöven tog ledningen både 1, 2 och 3 gånger i Mora. Först med 0-1, sedan 1-2 och därefter med 2-3. Mora kom dock tillbaka alla 3 gångerna och fixade också 1 poäng, en poäng som gör att man alltjämt håller sig över det nedre sträcket och att Sundsvall är under detsamma. Asplöven tog dock bonuspoängen och klättrar därmed också förbi Leksand.

pantern åkte på en ny tung förlust. I torsdags var det Bofors som avgjorde med mindre än minuten kvar att spela. Här gjorde Västerås 3-2 med drygt 3 minuter kvar att spela, detta efter att Pantern gått ikapp från 2-0 till 2-2. surt och tungt för Pantern. Desto bättre för VIK, som går förbi AIK och upp på 2:a plats i tabellen. AIK har dock 2 matcher mindre spelade än Västerås, så chansen är nog ganska stor att man återtar den där 2:a platsen.