SM-finalen - omgång 5

Det var 2-2 i matcher och match 5 uppe i Skellefteå kraft arena väntade. Skulle bortalaget fortsätta att gå segrande ur det hela, precis som i de 4 första matcherna, eller skulle Skellefteå bryta trenden?

Omgång 5

Skellefteå - Växjö 1-4

Det gjorde man inte. 5:e raka bortasegerna och jag kan inte låta bli att fascineras av det på nytt. I grundserien var det 5 hemmasegrar, 0 bortasegrar. Här är det 0 hemmasegrar och 5 bortasegrar.

Växjö rivstartade och innan det hade gått 10 minuter av matchen hade man gått fram till 0-2. En chock för Skellefteå, men efter den bedrövliga starten ryckte man upp sig och reducerade i 2:a perioden. 1-2 var ställningen inför den sista, men kvitteringsjakten blev fruktlös och istället kunde Växjö göra både 1-3 och 1-4 i öppen kasse.

3-2 i matcher till Växjö alltså, som nu hade 2 matchbollar att avgöra, först och främst på hemmaplan i match 6. Skulle man gå efter mönstret hittills skulle det ju då dock bli Skellefteåseger och sedan skulle det vara vidöppet inför game seven i Skellefteå. Nej, Växjös stora chans var hemma i Vida arena i omgång 6, frågan var bara, skule man ta den chansen?