Slutspelsserien - Omgång 3

Malmö, Malmö, Malmö. Vad ska man säga? Man var 1 enda poäng från att nå den Allsvenska finalen. Hade man tagit poäng mot Karlskrona eller mot Västerås där i slutet av serien, där det istället blev 2 tunga förluster, då hade man varit där. Nu missade man den Allsvenska finalen med minsta möjliga marginal, men man gick ändå in i Slutspelsserien med 3 bonuspoäng. Nu, 3 omgångar senare, ligger man sist i den serien. Sist! Detta efter 0-2 hemma mot Björklöven nu ikväll, efter att man verkligen inte haft marginalerna med sig. Det var 0-0 efter den 1:a perioden, men i den 2:a kom matchavgörandet, när först William Quist noterades för 0-1, en puck som tog på Malmöspelare framför kassen, och sedan kom också 0-2 på ett liknande sätt, då Björklövenspelare sköt, varefter pucken tog på Malmöklubbor och skridskor, fram till nästa Björklövenspelare, som bara hade att lägga in 0-2 i öppen kasse. Därefter orkade inte Malmö mobilisera för en forsering, utan Björklöven kontrollerade det där ganska bra och hade inga större problem med att stå emot Malmös reduceringsförsök. Klar seger för Björklöven alltså, som därmed klättrar upp på 7 poäng, medan Malmö står kvar på sina 3 poäng man hade när man gick in i den här serien. Uppförsbacken för att ens nå topp 3 börjar nu alltså bli brant för Rödhökarna, för att inte tala om segern i serien, där Rögle just nu parkerar på 9 poäng. Det är alltså 6 före Malmö, med 6 kvar att spela om. Nej, det blir inte serieseger för Malmö, det vågar jag nästan lova efter det här. Ska man nå sHL blir det genom att slå ut Modo eller Leksand i bäst av 7 och som man spelat de här 3 matcherna så lär man inte göra det.

Samtliga resultat i omgång 3 av Slutspelsserien:
Malmö - Björklöven 0-2
Bofors - Mora 0-3
Rögle - Vita hästen 2-1 str

Vita hästen fortsätter att imponera och göra bra matcher, med en storspelande Axel Brage i kassen. Rögle tog visserligen ledningen här, men Markus Pettersson fick in kvitteringen, när en skymd Lars Volden inte såg ett smack. Inget att göra på det målet. Ett mål som innebar att matchen gick till förlängninh, som blev resultatlös, och straffar, där Jordan Smootherman återigen, precis som mot Bofors senast, var den som avgjorde för hemmalaget, som nu har en rejäl buffert inför de 2 avslutande matcherna, då man har 4 poäng ner till Mora på 4:e plats och 6 poäng ner till Bofors och Malmö. 2 av de lag som på förhand tippades ta 2 av de 3 kvalplatserna ligger just nu alltså sist och näst sist i serien. De båda möts nu på onsdag. Förloraren där är definitivt borta från SHL, så enkelt är det.

Mora tog här 3 blytunga poäng när Dan Bakala höll nollan i Nobelhallen och Mora kunde vinna med 0-3. Starkt av Mora, för att vinna i Nobelhallen är inte det lättaste. Frågan är om Malmö lyckas göra detsamma på onsdag?

Tabellen ser nu ut såhär, efter 3 spelade omgångar, med 2 omgångar kvar att spela:

1, Rögle 9p +5
2, Björklöven 7p +4
3, vita hästen 6p +2
4, Mora 5p +1
5, bofors 3p -5
6, Malmö 3p -7

Leksand möter nu alltså på nytt Vita hästen, precis som läget var efter omgång 1 av serien. Det är bra. Hellre Hästen än Björklöven.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0