Slutspelsserien - Omgång 1

Rögle åkte ner till Malmö i 1:a omgången av slutspelsserien, som spelades igår. Säsongens sista Skånederby alltså och det var hemmalaget som öppnade bäst och gjorde både 1-0 och 2-0 innan det vände. En riktigt ful crosschecking i naccken på Malmös Jens Olsson från Rögles Jacob Lilja renderade i ett matchstraff för Lilja och ambulansfärd för Olsson. Han kunde dock röra hela kroppen, så ingen skada så, men en väldigt ful smäll var det och det såg otäckt ut. Lilja var djupt ångerfull efteråt och bad t.o.m. Olsson om ursäkt via ett sms inatt.

trots matchstraff på Lilja och skada på Jesper Jensen kunde Rögle ändå vända på steken och göra både 2-1, 2-2 och 2-3 innan Malmö plockade målvakten och Rögle där kunde sätta 2-4 i öppen kasse. Matchen slutade 2-5 och Rögle är därmed i topp av denna serien, direkt efter 1:a omgången. Starkt av Ängelholmarna.

Samtlia resultat:
Malmö - Rögle 2-5
Bofors - Björklöven 1-2 SD
Mora - Vita hästen 2-3 str

Det sades att Björklöven redan hade en 2-1-puck inne i 3:e perioden, men det blev inget mål av det. Nu vann man ändå, i sudden, när William Quist avgjorde för bortalaget.

Vita hästen tog ledningen med knappa minuten kvar av 1:a perioden, men Mora vände i 2:a, innan Hästen återigen kunde göra ett sen mål, nu fram till 2-2, med 29 sekunder kvar av perioden. Hästen tog sedan också bonuspoängen när Tobias liljendahl avgjorde drygt 4 minuter in i förlängningen.

Dessa resultat gör att vi har en tabell enligt följande, där Malmö alltså, i kraft av sin 3:e plats i serien, gick in med 3 poäng, Rögle med 2 och Bofors med 1, resten 0: