Seger för leksand, men ritola skadad

Under lördagen var det så dags för match 3 i direktkvalet mot Malmö, där Leksand som bekant hade kvitterat matchserien till 1-1 och därmed tagit tillbaka den hemmaplansfördel som Malmö snodde i tegera arena och 1:a matchen för den här serien.

Precis som i 1:a matchen fic också Leksand en kanonstart. Då var det Tomi Sallinen som gjorde 1-0 efter drygt 2 minuters spel. nu var det Mattias Guter som smällde in 1-0 redan efter 50 sekunder!

Fart och fläkt var det i den 1:a perioden. Ett fräjdigt anfallsspel från båda lagen, där Leksand dock var lite vassare och lite hetare, även om Malmö inte var dåliga de heller. Man hade bl.a. ett skott i kryssribban bakom Alsenfelt, i boxplay, något leksingarna absolut inte får släppa till. Den här gången hade man dock marginalerna med sig och det var 1-0 efter den 1:a perioden, precis som i 1:a matchen.

I 2:a perioden kom Malmö ut ännu hetare och tog över matchen litegrann, men då klev Alsenfelt fram och var precis sådär bra som han måste vara i de här matcherna och istället var det Leksand som kunde utöka ledningen till 2-0, återigen genom Mattias Guter.

Leksand hade marginalerna med sig, något man inte direkt har varit bortskämd med under 2015. Nu hade man det dock och trots att Malmö var det spelförande laget och det lag som helt klart skapade mest var det Leksand som gjorde mål och det är ju det som räknas. Efter en retur från Niko Hovinen kunde Patrik Celin raka in 3-0 för Leksand och oj vilken skön ledning det var!

3-0 stod sig perioden ut och i den 3:e stängde Mattias Guter matchen med sitt 3:e mål för kvällen och det var 4-0 till Leksand. 4-0! En så skön och betryggande ledning när det bara återstod 12 minuter att spela. Det fans inte på kartan att man skulle tappa det här. Nej, de flesta räknade nog in 2-1 i matcher till Leksand där och då, men det skulle bli mer spännande än de flesta trodde...

...För plötsligt vaknade Malmö och bara minuten efter leksands 4-0 gjorde christopher Forsberg 4-1 och bara 2 minuter efter det dundrade Nils Andersson in 4-2 för Malmö och plötsligt såg inte Leksands ledning lika säker ut längre.

Malmö hade tagit över spelet ganska rejält efter de båda målen och mer skulle det bli. Magnus Häggström dunkade in 4-3 för Malmö när det återstod 4 minuter att spela. På 8 minuter hade Leksand alltså tappat 4-0 till 4-3. Inte alls bra. Inte alls bra var det heller att Mattias Ritola fick kliva av med en befarad knäskada, något som bekräftades under tisdagen. Korsbandet är trasigt och därmed är Ritola borta för resten av säsongen...

Malmö pressade också på för 4-4 under de 4 sista minuterna och det var sannerligen inte långt bort. Vilken praktflopp det hade varit för Leksand om man hade tappat 4-0 till 4-4 och sedan förlorat på matchens sista 12 minuter. Nu gjorde man sådan tur var inte det. Man höll undan och fixade också 2-1 i matcher, precis som de flesta trodde där efter Guters 4-0-mål, men inte alls så tryggt och stabilt som det då såg ut.

Seger är alltid seger och i 48 minuter hade man verkligen marginalerna med sig i den här matchen, även om Russell hade ett skott i stolpen som också kunde ha gått in. Det mesta studsade då Leksands väg och det räckte till slut hela vägen, men det är likväl oroande att man tappar 4-0 till 4-3 på så kort tid. Det är inte bra. En nolla för Alsenfelt här hade nog stärkt både honom och laget enormt inför fortsättningern. Nu blev det inte så och återigen vann Malmö skotten i Leksand, nu med 23-33. Det som oroar mest är dock ritolas skada. Att både han, Ryno och Bergenström är borta är inte alls bra, + att Kähkönen var avstängd även i match 4 efter tacklingen på Johan Björk i match 2.

Nåväl, en seger är som sagt en seger. Väldigt skönt med 2-1 i matcher, men det är som sagt en rad orosmoment inför de ev. 4 sista matcherna...

Övriga resultat:
Modo - Vita hästen 4-1
Västerås - Rögle 3-0

Modo vann återigen ganska lätt mot Vita hästen och är nu bara 1 match från SHL-kontraktet. Simon Önerud gjorde 1-0 för Modo i 1:a perioden och när Marsell Hossa och Adrian Kempe gjorde 2-0 och 3-0 i 2:a perioden, med 25 sekunders mellanrum, då var det ridå ner för Hästen, som inte orkade resa sig efter det, även om Daniel Åhsberg kunde spräcka Lius Ullmarks nolla som han hade hållt i nästan 3 matcher, 9 perioder. När Hästen plockade Ludberg med 9 minuter kvar att spela, vad hade man att förlora? så kunde Åhsberg till slut få in pucken bakom Ullmark, men ändå 3-0 i matcher till Modo, som ju var det av Leksand och Modo som de flesta trodde skulle få det svårast att hänga kvar i SHL, men man har haft tur, vilket inte Leksand hade...

Västerås visade helt andra takter än i de 2 inledande matcherna. Man var mer effektiva och gick mer rak på mål. Detta samtidigt som Jonas Fransson fick hålla nollan och puckarna studsade både hans och lagets väg. Stabil seger för VIK, som därmed reducerar till 2-1 i matcher. Man grep det sista halmstrået skulle man kuna säga, för hade Rögle fått 3-0 i matcher, då vetitusan. Nu är det 2-1, precis som mellan Leksand och Malmö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0