Rögle klara för SHL!

I söndags blev Rögle klart för SHL. Det är 3:e avancemanget sedan 2008. Riktigt imponerande!

2008 gick man upp för 1:a gången sedan någon gång på 90-talet, efter att man avgjort mot Mora i öppen kasse.
2009 höll man sig kvar i Elitserien via kvalserien.
2010 åkte man ur Elitserien. Det var då AIK gic upp.
2011 missade man att ta sig upp igen, men man nådde kvalserien. Det var då Växjö gick upp.
2012 tog man klivet upp igen. Det var då djurgården åkte ur.
2013 åkte man ur igen. Det var den kvalserien vi blåvita minns med värme. Efter 7 års kämpande var leksand äntligen tillbaka i Elitserien.
2014 missade man att ta steget upp igen, men man hade chansen enda in i sista omgången, då Djurgården till slut tog den platsen och var tillbaka i SHL efter 2 år i Allsvenskan.
2015 är Rögle alltså tillbaka i SHL på nytt, för 3:e gången på 7 år. Det är som sagt väldigt imponerande.

Här besegrar man Västerås med 4-1 i matcher. ett Västerås som vann grundserien, som hade förväntningarna på sig i den Allsvenska finalen mot Karlskrona, där Karlskrona vann matchserien med 3-1 i matcher, där Västerås med stukat självförtroende då fick en 2:a chans, mot vinnaren i Slutspelsserien, vilket de flesta på förhand nog hade tippat hade varit Malmö, när Redhawks nu missade den Allsvenska finalen med minsta möjliga marginal, men så blev det inte. Rögle vann Slutspelsserien och man var sedan återigen bäst när det gällde, ungefär som färjestad i SHL. karlstadklubben brukar nästan alltid lyfta sig när det drar ihop sig mot slutspel. Det gör Rögle också. Det visar inte minst 3 avancemang på 7 år. Nu återstår det dock att se om man kan klara av att etablera sig i SHL den här gången. Det har man ju inte lyckats med de 2 tidigare gångerna, då man bara har hållt sig kvar 2 resp. 1 säsong.

Matchen då?
Ja, Västerås gjorde ett sista drag, precis som man gjorde mot Karlskrona i match 4. Man ställde Jonathan Bjurö i mål. Då förlorade man. Nu förlorade man. Inget vinnande drag alltså, men vad skulle man göra? Man var ju tvungna att vinna den här matchen. Det såg dock Christoffer Liljewall och en storspelande Lars Volden till att man inte gjorde. Liljewall grävde först fram pucken i kamp med 2 västeråsare vid 0-1-målet, hittade Jesper Jensen, som smackade in pucken bakom Bjurö. Sedan såg han själv till att stänga matchen med sitt 0-2-mål 12:38 in i 3:e perioden. Rögle alltså klart för SHL i och med det, ändå var det Västerås som återigen vann skotten, nu med 31-20, men 0-2 i mål. Volden är en sådan där matchvinnarmålvakt. Det kan jonas Fransson också vara, men han har inte hittat formen här i slutspelet, inte den här säsongen över huvud taget tycker jag och då går det inte.

ett stort misslyckande för Västerås får man anta. Inte minst med tanke på hur bra det såg ut för bara 1 månad sedan, när man vände 0-2 till 3-2 mot Bofors och sedan slog malmö. då var det SHL-klass på spelet. Ändå har man nu failat 2 gånger. Man fick 2 chanser, men missade båda. Besvikelsen är nog stor i Västerås just nu, tillvaron är nog bäcksvart för tillfället. Det var ju den här säsongen man skulle ta steget upp igen. Det här året, när man hade världens chans att göra det. När man också skaffades sig optimala förutsättningar för att klara av det. Man vann grundserien och behövde bara 3 segrar mot ett Karlskrona som imponerat storligen. Det klarade man inte. Karlskrona vann med 3-1 i matcher. då fick Västerås en chans till. 4 segrar behövdes nu, mot ett lag som slutade 4.a i grundserien, Rögle. Det klarade man inte heller av. Rögle vann med 4-1 i matcher. Totalt alltså 2-7 i matcher när det gällde som mest. Det är inte bra. Inte bra alls för VIK, som alltså spelar vidare i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

tråkigt nog får man ändå säga att Rögles firande kom i skymundan av André Deveaux bokstavliga överfall på Västerås Per Helmersson i match 4 i torsdags. Det blev slagsmål redan innan nedsläpp, men vad som verkligen hände uppdagades inte förrän i söndags. Då kom det ut bilder på hur Deveaux helt medvetet slashar Helmersson i huvudet bakifrån med klubban. bland det fulaste jag har sett. Det är ett rent överfall och om det hade varit ute på gatan, då hade Deveaux polisanmält och säkrligen åtalats för misshandel. Han är nu också polisanmäld och kommer troligen att åtalas. För det är exakt samma sak, att slå någon i huvudet med en pinne, spade eller vad som helst ute på gatan, och att drämma klubban i huvudet på motståndaren på en hockeyrink. Det är så fruktansvärt fult och Deveaux har nu också fått sparken från Rögle BK. Nej, sådär gör man bara inte...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0