Målfyrverkeri i Malmö

Leksand hade alltså matchboll inför den 6:e matchen i direktkvaket mot Malmö, efter 2-1 senast hemma i Tegera arena, då Patrik Cehlin avgjorde. Vinst här och kontraktet skulle vara säkrat.

Matchen öppnades i ett rasande tempo och efter drygt halva perioden kom det 1:a målet. Det var Malmö som fick det. ett skott från ungefär halva plan som Alsenfelt på något sätt släppte in.

Snöpligt för Leksand, som inte hade haft mindre chanser än Malmö. Repliken skulle dock inte dröja länge. Bara minuten senare kunde Jon Knuts kvittera för Leksand.

Målen fortsatte dock att trilla in. 2-1 kom 2 minuter senare, efter att Tobia Forsberg åkt ut för en tripping. Sedan kom också 3-1, 02:29 från paus. inte alls bra för Leksand, men man skulle åtminstone krypa närmre innan paus, när tomi Sallinen tryckte in 3-2 med 13 sekunder kvar av perioden.

3-2 redann efter den 1:a perioden alltså och i den 2:a fortsatte målen att hagla in. 4-2 kom också det i powerplay, efter att Josefsson fått sätta sig 2 minuter.

Leksands replik lät dock återigen inte vänta på sig. Bara 01:54 senare small det bakom Hovinen när Patrik Cehlin gjorde 4-3, också det i powerplay. 4 mål i powerplay såhär långt alltså, 2 var.

Efter den här fullkomliga målexplossionen skulle det stanna av litegran. Matchen stod och vägde och även om det var Malmö som skapade lite fler chanser än vad Leksand gjorde så hade även Leksand ett par riktigt bra möjlugheter att kvittera. Bl.a. en situation som videogranskades, då det var väldigt grötigt framför Hovinen och där leksingarna menade att pucken var över linjen, men efter kort videogranskning vat det solklart. Inget mål. Inget mål var det heller när Malmö fick en situation videogranskad. Här var det dock mer tveksamt, om pucken hade tagit i klykan i krysset bakom Alsenfelt och studat ut, eller om den var i målramen precis i krysset. det visade sig vara det senare och ställningen var 4-3 efter 2 spelade perioder.

i den 3:e tog Malmö över spelet mer och mer. Precis det som Leksand inte ville, för det var ju nu man skulle gå ut och kriga för en kvittering. Skulle man få den kvitteringen fanns det risk att malmöspelarna skulle börja darra ordentligt och kanske känna av den press som ju faktiskt vilade på Skåningarna i den här matchen, men som man hittills hade hanterat väldigt bra. Det fanns inte tillstymelse till att man skulle svikta. Nej, istället kopplade man ett rejält grepp om matchen och tog som sagt över spelet mer och mer.

5-3 kom också och naturligtvis var det ett slumpmål som uppkom ur i princip ingenstans. mål blev det ändå och efter det hade Leksand inte kraft att gå framåt. Malmö kontrollerade matchen ganska bra, förutom mot slutet, när man nästan blev lite för ivriga och nästan gav bort pucken till leksingarna, spelade inte alls smart, men man lyckades trots det hålla undan och Mathias Tjärnqvist kunde stänga matchen med 6-3 i öppen kasse.

Seger för Malmö alltså och 3-3 i matcher. Det innebär att Leksand tappade sin matchboll som man hade här och att allt, allt, nu kommer att avgöras i en 7:e match på torsdag i Tegera arena. Vinnaren där spelar kort och gott i SHL nästa säsong, förloraren i Allsvenskan. det kommer bli den viktigaste matchen på måånga år. Åker man ur nu, då vetitusan om man klarar av att ta sig tillbaka. Det ska isf vara nästa säsong, då man förhoppningsvis isf stäls mot Karlskrona i direktkvalet. annars vetitusan. vinner man är det samma sak, fast för Malmös del, men vi leksingar kan pusta ut. Det lär bli galet spännande och tiden fram till 19:00 på torsdag, för att inte tala om de 2,5 timmarna efter det, kommer bli en närvpers utöver det vanliga, det kan jag lova...