Kvalserien till Allsvenskan - Omgång 5

Igrå fortsatte sedan kvalserien till Allsvenskan att rulla vidare och halvvägs in i serien kan vi konstatera att Södertälje fortfarande är under sträcket och alltså åker ur Hockeyallsvenskan i nuläget. Detta efter att AIK vunnit på straffar hemma i Axa sports center. Det innebär att Södertälje nu har haft 2 raka hemmamatcher i den här serien, först Tingsryd i fredags och nu AIK, och man har bara tagit 1/6 poäng. Det är inte bra. Inte bra alls om man vill rädda sitt kontrakt. Precis som senast gjorde man även här 1-0 i 1:a perioden, men höll det nu perioden ut. Bara 28 sekunder in i 2:a perioden kvitterade dock AIK genom Fredrik Hynning och 3 minuter senare hade AIK vänt på steken. Tungt för Södertälje, men man kom tillbaka genom Jonathan Carlsson, som satte 2-2 i nä bakom Robin Rahm, ett resultat som också stod sig matchen ut. Det innebar att det blev 1 poäng var, men vem skulle ta bonuspoängen? svaret blev AIK. Detta efter att Både SSK och AIK satt sina första straffar, missat de andra och där sedan Christian SAndberg satte AIK:s 3:e. Pressen låg då på Pär Edblom, men han pallade trycket och satte även sin straff. Christian Sandberg fortsatte sedan att sätta sina straffar, när även den 4:e straffen satt i nät bakom Bengtsberg. Då sattes Francois Bouchard under press, men han pallade inte trycket, missade och AIK tog hem bonuspoängen.

Samtliga resultat i omgång 5:
Södertälje - AIK 2-3 str
Pantern - Sundsvall 2-1
Tingsryd - Västervik 5-0

I Malmö och Kirsebergs ishall stod det länge 0-0 mellan Pantern och Sundsvall. Inte förrän i 3:e perioden, efter 06:29 kunde Kalle Östman göra 1-0 för Pantern. Sedan kunde Oliver Widing-Persson göra 2-0, i spel 3 mot 5, det ni! En riktig kalldusch för Sundsvall. Det är inte direkt vad man räknar med när man får spela 5 mot 3, men så blev det. Sundsvall fick inte heller någon utdelning i det 5 mot 3-läget, men precis efter att Pantern blivit fulltaliga satte man 2-1 i nät bakom Viktor Andrén, men närmre än så kom man inte och Pantern tog 3 mycket viktiga poäng inför fortsättningen, samtidigt som Sundsvall fortsätter att ha det tufft där nere i botten.

Tingsryd körde över Västervik med hela 5-0, detta när Ludvig Engsund fick chansen mellan stolparna för Västervik. Han fick en mardrömsstart, när tingsryd tog ledningen redan efter 28 sekunders spel. Sedan höll han dock tätt enda tills i 2.a perioden, där hemmalaget gjorde 3 kassar, den sista med bara 51 sekunder kvar av perioden. Snacla om effektivitet. På de 2 inledande perioderna hade man bara skjutit 9 skott, men ändå gjort 4 mål. det måste vara någon form av rekord på den här nivån. Stackars Engsund hade bara en räddningsprocent på 55,56%. Riktigt uselt.Det knäckte nog Västervik, som inte alls orkade resa sig i 3:e perioden och det blev en ganska komfortabel seger för Tingsryd, som stormar mot Allsvenskan nästa säsong.