Kvalserien till Allsvenskan - Omgång 4

Kvalserien mot Allsvenskan rullar vidare och Södertälje fortsätter att ha det motigt. I fredags gästade Tingsryd Axa sports center och det var hemmalaget som där öppnade starkast och robert Karlsson kunde göra 1-0 efter drygt 6 minuters spel, en ledning som Simon Löf utökade till 2-0 3 minuter in i 2:a perioden. Det såg ut att gå mot 3 blytunga poäng för SSK, men så blev det inte. Efter en tagen timeout kunde Patrik Nilsson, ja, inte bandy-Patrik nilsson då, reducera för Tingsryd och 4 minuter senare var det kvitterat. Vips var det match igen och ett mentalt övertag för Tingsryd inför den 3:e perioden, där man också tog ledningen, dryga minuten in i perioden. en riktig kalldusch för Södertälje, som hade tappat allting. Robert Karlsson skulle dock rädda stoltheten för laget när han kvitterade till 3-3, men bara minuten senare gjorde Adam Persson sitt 1:a mål i kvalserien när han återigen gav Tingsryd ledningen. I powerplay kunde dock x-leksingen och örebroaren Pär Edblom på nytt kvittera fram till 4-4, ett resultat som såg ut att ta matchen till förlängning, men så blev det inte. För Jarkko Oikarinen gjorde sedan 4-5 för tingsryd och sedan satte man både 4-6 och 4-7 i öppen kasse. Så, istället för 3 blytunga poäng för SSK blev det 3 blytunga poäng för Tingsryd, som kommer allt närmre det där Allsvenska kontraktet, medan SSK får kämpa vidare där nere i botten av tabellen.

Samtliga resultat för omgång 4:
Södertälje - Tingsryd 4-7
AIK - Sundsvall 5-2
Västervik - Pantern 3-1

På Hovet var det AIK som tog ledningen, men Sundsvall kvitterade. AIK skulle dock ta ledningen innan perioden var slut, med 19:27 på klockan. En riktig kalldusch för Sundsvall. Knappt 3 minuter in i perioden utökade man också till 3-1 och när Christian sandberg stänkte in 4-1, då gick luften ur Sundsvall litegrann, som dock lyckades reducera innan perioden var över, men närmre än så kom man inte, när AIK definitivt kunde stänga matchen med 5-2-målet 08:50 in i 3:e perioden.

I Vässtervik fick den månghövdade publiken, 1467, se ett hemmalag som ägde stora delar av matchen. Pantern hade bara 10! skott på mål under hela matchen, där 1 alltså gick in bakom Daniel Välitalo, men det räckte så klart inte. Västervik vann ganska lätt med 3-1, en mycket viktig seger för dem och man är i högsta grad med i racet om de där 4 Allsvenska platserna. Mycket kan dock hända, för det är 6 omgångar kvar, men såhär ser nu tabellen ut efter 4 spelade omgångar:

1, AIK 11p +10
2, Tingsryd 7p +3
3, Västervik 6p -1
4, Pantern 5p -2
5, Sundsvall 4p -5
6, Södertälje 3p -5

Södertälje är alltså, efter 4 spelade omgångar, snart halvvägs in i serien, sist i den här tabellen. Sist! Vem hade trott det innan serien drog igång, eller ännu mindre, innan säsongen startade. Nej, nu är det bara att vinna som gäller för sportklubben. Det är visserligen bara 2 poäng upp till Pantern över sträcket, men 2 poäng kan lätt bli 5 poäng på en omgång om det vill sig illa, så varje poäng är grymt viktig nu. Å andra sidan har man bara 4 poäng upp till Tingsryd på 2:a plats.,så det är väldigt jämnt mellan lag 2-6 i tabellen. 4 poäng skiljer dem åt. Det är lika många poäng som det skiljer mellan AIK och Tingsryd, 1:an och 2:an i tabellen.