Hockeyallsvenska finalen - Match 1

Under onsdagskvällen spelades den 1:a matchen i den hockeallsvenska finalen. Matchen spelades i Västerås, men det var Karlskrona som fick en kanonstart med 0-1 redan efter 33 sekunder. Därefter handlade det mesta om Västerås mot Patrik Galbraith, som var lysannde i Karlskronakassen och det dröjde enda till i mitten av den 2:a perioden innan Dustin Johner kunde peta in kvitteringen fram till 1-1. Sedan pressade VIK på för 2-1, men Galbraith stod emot och klarade av den värsta Västeråspressen. Tiden rullade på och mer och mer talade kanske för Karlskrona, som kom upp mer i banan efter att pressen mot dem minskat litegrann. Ändå var det Västerås som gjorde mål. Med 3 minuter kvar att spela kunde snöpligt nog Dustin Johner på nytt hålla sig framme och avgöra matchen till Västerås fördel. Hallen fullständigt exploderade när pucken hittade in i nätmaskorna bakom Galbraith.

Tung seger för Västerås alltså, som därmed har 1-0 i matcher och nu är 2 segrar från ett SHL-kontrakt.