Det känns bittert...

Trots att blicken nu till största delen är riktad framåt och att premiären i höst, den 11 september hemma mot Timrå, ligger närmre i tiden än den där förhatlia game seven mot Malmö i våras känns stunder som den här ändå inte så lite bittra.

När Modo, som slutade 4 poäng efter Leksand i grundserien under den gångna säsongen, som alltså slutade sist, men som hade turen att få möta ett redan mätt Vita hästen i direktkvalet. Ett Hästen som bottentippades av de flesta inför säsongen, men som överbevisade alla och tog den sista slutspelsserieplatsen, på samma poäng som Almtuna, men med bättre målskillnad, som fortsatte att imponera och övertyga i slutspelsserien och slutade 2:a där, bakom Rögle. därmed fick man möta jumbon i SHL, Modo, men där var bränslet helt slut och Modo vann enkelt med 4-0 i matcher och totalt 13-2 i målskillnad. trots det viftades det med lappar med texten "tack för festen" när slutsignalen i match 4 ljöd i Himelstalundshallen.

Nu har Modo smällt upp 3 minst sagt meriterade värvningar till nästa säsong.

Det är...

...Ryan Whitney, med över 400 NHL-matcher, nu senast i KHL.
...Bill Tomas, också från KHL, där han har varit tongivande.
...Noah Welch, från svenska mästarna Växjö. En back som väl helt klart var en av slutspelets bästa.

Hade Modo fått möta Malmö i direktkvalet, då är det tveksamt om man ens hade spelat i SHL under den kommande säsongen och dessa 3 värvningar hade då definitivt inte landat i Örnsköldsvik.

Ett Malmö som var stora favoriter redan innan säsongen, som trots det missade den Allsvenska finalen, p.g.a. förluster mot de 2 lag som möttes där, Karlskrona och Västerås, i de sista omgångarna av grundserien. Därför fick man spela slutspelsserien, där man gick in som jättefavoriter med 3 bonuspoäng,men där man förlorade 3 raka matcher, bl.a. 0-2 hemma mot Björklöven. Man såg ut att missa hela direktkvalet, men i sista omgången, omgång 5, räddade man säsongen, när man vände 0-1 till 2-1 hemma mot Mora. Det gav en 3:e plats i slutspelsserien och därmed direktkval mot nästjumbon i SHL, Leksand.

Hur det gick där vet vi ju alla vid det här laget...

Efteråt har Leksand förlorat i stort sätt hela truppen och långtidskontrakt med Johan Ryno och Mattias Ritola revs. Dessutom sades det att Allsvenskans poängkung, John Henryon från Asplöven, bröderna Bibic från Rögle och målvakten Kevin Lindskoug från Björklöven hade spelat i Leksand till hösten om man hade klarat det. Nu kommer ingen av de 4 att göra det.

Jag vet att det här tillhör det förgångna nu och att det inte går att göra något åt det som redan har hänt, men jag kan inte låta bli att älta det faktum att om Leksand hade fått möta Vita hästen istället för Malmö, då hade man spelat i SHL även under den kommande säsongen. Hade Modo fått möta Malmö istället för Hästen, då är risken att man inte hade gjort det och därmed hade man inte kunnat värva varken Whitney, Tomas eller Welch. Det känns bittert...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0