Västerås och Timrå vinnare ikväll

Ja, det var man verkligen. Västerås var, i och med segern mot Almtuna ikväll, i serieledning, med 79 poäng. Det var dock innan Malmös match var färdigspelad, en match där Asplöven länge ledde, men där Malmö lyckades kvittera och ta matchen till straffar, där dock Asplöven var starkast. Den där poängen räcker dock för att Malmö ska behålla serieledningen, i kraft av bättre målskillnad än Västerås, +39 mot +24. västerås är alltså förbi Bofors, som inte lyckades med samma bedrift, nämligen att vinna. Istället var det Timrå som lite överraskande tog 3 poäng i Nobelhallen och det var därmed BIK:s 2:a raka förlust. Därmed är man bara 4:a i tabellen.

Såhär slutade kvällens matcher:
Malmö - Asplöven 2-3 str
Västerås - Almtuna 3-1
Bofors - Timrå 2-5
Vita hästen - Södertälje 4-3 SD
AIK - Oskarsham 1-2 SD

Som sagt, bingo för Västerås och Timrå, men mindre bra för Bofors och Almtuna. Trots förlusten halkade Almtuna dock bara ner 1 plats i tabellen. Resultaten var med dem, men i och med extrapoängen mot Malmö klättrade Asplöven förbi och upp på 9:e plats.

Hästen ställde sig på lite säkrare mark än innan kvällens omgång. Då var Almtuna under sträcket 3 poäng bakom. Nu är Asplöven under sträcket 4 poäng bakom. Det kunde doc ha varit 5 poäng ner, men Södertälje krigade till sig 1 poäng när man hämtade upp 3-1 till 3- på matchens sista 4 minuter. Båda målen av Victor Ahllström. En poäng som kan bli viktig i slutänden. Man tappar dock på lage över sträcket, för Timrå vann ju och passerade därmed Oskarshamn i tabellen, trots att IKO vann och tog 2 poäng på Hovet mot AIK. AIK, som därmed hakar på SSKoch fortfarande är 1 poäng bakom. Det är dock 4 poäng upp till Oskarshamn över sträcket för AIK, 3 upp för Södertälje. Det att ämföra med 1 resp. 2 poäng innan kvällens omgång. Så trots poäng för båda bottenlagen tappar man alltså på lagen framför.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0