Turmål sänkte Leksand

2 raka förluster för Leksand på den här sidan nyåret innan kvällens match mot LHC. Tyvärr skulle det här bli en 3:e, inför lite publik i Tegera arena, bara 5043 åskådare. De som var där fick dock se ett helt annat Leksand än det som visade upp sig senast i Luleå och även i lördags mot Frölunda, då man förvisso inte gjorde någon dålig match, tvärtom, en riktig krigarinsats, men där dryga minutens otur själpte hela bägaren. I Luleå var det bokstavligt skitdåligt, men här inledde man bra och Toni Kähkönen kunde redan efter 06:33 ge Leksand ledningen. Då hade LHC knappt haft ett skott på mål och Roger Melin tog också en timeout efter målet.

Timeouten gav resultat. LHC bjöd upp till betydligt bättre motstånd och var nära en kvittering, men Sebastian Karlssons skott tog i stolpen bakom Alsenfelt, som nu återigen var tillbaka mellan stolparna. Istället var det Leksand som kunde utöka ledningen till 2-0. Kähkönen höll sig framme igen, serverade Linus Hultström som satte pucken snyggt i nät bakom Markus Högberg i Linköpingsmålet.

Innan perioden var över skulle dock LHC reducera. En oturlig, eller slarvig, rensning från leksingar i egen zon gjorde att Broc Little istället fick tag i pucken och enkelt slog in den bakom Alsenfelt. Det var dock fortsatt Leksandsledning med 2-1 efter den 1:a perioden.

I 2:a perioden fick Leksand till en början inte mindre än 2 chanser i powerplay, men LHC klarade av det ganska enkelt. Därefter var matchbilden ganska öppen och jämn. Båda lagen skapade chanser, men det var LHC som skulle göra mål. Oskar Sund frispelades och gjorde inga misstag mot sin namne i Leksandskassen och det var utjämnat.

Matchbilden förändrades dock inget efter målet. Den fortsatte att vara väldigt jämn. Chanser åt båda håll och kevin Kapstad hade bl.a. ett skott i målramen bakom Högberg, men inget mål den gången. Inte heller när Kähköenen, som är väldigt het för tillfället, höl sig framme och sånär kunde peta in 3-2. Istället kom 2-3. Ett rent turmål på ett skott som Alsenfelt faktiskt tog, men som studsade på egen spelare och in i mål. Snöpligt men sant.

Det var också ställningen efter 2 spelade perioder och i den 3:e gick Leksand för en kvittering och var inte alls ofarliga. Jämför man med tisdagens match i Luleå så var det här klasser bättre, men man hade inte marginalerna med sig och slutresultatet blev också 2-3, trots att de blåvita faktiskt var bättre i 2 perioder, men LHC var bättre i den 2:a perioden och det räckte den här kvällen. Förbannat surt och snöpligt att ett sådant där skitmål som deras 2-3-mål ändå var ska bli matchavgörande, men sådan är hockeyn. Ibland är det inte alls logiskt och det här var en match som kunde ha slutat hur som helst. Den här gången drog LHC det längsta strået och Leksand inkasserade däremed sin 3:e raka förlust nu efter nyår. Ingen bra start på 2015 för de blåvita och inte nog med det så vann Brynäs mot Djurgården och är nu 3 poäng före Leksand i tabellen...

Övriga matcher:
Brynäs - Djurgården 4-2
Växjö - modo 3-2
Frölunda - Örebro 1-4
Skellefteå - Luleå 4-2
HV71 - Färjestad 1-2

Brynäs hade 2-0 efter den 1:a perioden och i den 2:a duggade målen tätt. På ca 6 minuter hade Djurgården reducerat till 2-1, Brynäs svarat med både 3-1 och 4-1, varefter Djurgården gjorde 4-2. Närmre än så kom man dock inte och det blev slutresultatet, vilket innebär att Brynäs nu alltså är 3 poäng före Leksand i tabellen.

Modo förlorade iaf. Igen. Man är nu 9 poäng från säker mark och Brynäs. läget börjar se väldigt mörkt ut för Övikslaget, men kanske kan det i slutänden vara positivt. Blir man avsågade såhär kan man tidigt ställa in sig på playoff i bäst av 7 rent mentalt. Det tror jag att man kan ha väldit stor nytta av när det väl gäller. På den punkten blir det värre för Brynäs/Leksand/annat lag som fightas för att istället nå playin eller rentav slutspelsplats. Det lag som där drar nitlotten, just nu Leksand, och får spela playoff mot ett Allsvenskt lag, kommer inte att vara lika mentalt förberädda på det, vilket kan få konsekvenser...

Frölunda fortsätter att spela jättedåligt. Till slut fick man ändå in en kasse här mot Örebro, men närkingarna hade 0-4 innan dess och matchen var redan då avgjord. Så ja, bortsett från den sena vändningen mot Leksand i lördags har man visat upp en allt annat än bra form här på slutet...

Också HV åkte på en ny förlust här mot Färjestad, samtidigt som Skellefteå till slut vann Norrlandsderbyt mot Luleå, efter att Luleå hämtat in 2-0 till 2-2, men där Skellefteå ändå kunde avgöra med knappt 7 minuter kvar att spela när Adam Pettersson gjorde 3-2 och sedan också gjorde 4-2 i öppen kasse. Därmed ryckte Skellefteå på nytt i toppen, eftersom att man var det enda lag där uppe som vann.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0