Tabellerna vecka 1

Jag har varit lite dålig på att ge er en aktuell tabell på senaste, men här kommer de, efter 34 omgångar av SHL och övervägande 37 omgånhar av Hockeyallsvenskan, förutom Rögle och Västerås, som har en match mindre spelad.

SHL

1, Skellefteå 68p +27
2, HV71 63p +21
3, Frölunda 60p +11
4, Linköping 54p +7
5, Växjö 52p +13
6, Örebro 52p +9
7, Djurgården 49p -8
8, Färjestad 49p -13
9, Luleå 47p -1
10, Leksand 42p -21
11, Brynäs 40p -18
12, Modo 36p -27

Skellefteå toppar fortfaranfe tabellen, men efter 3 raka förluster i mellandagarna har avståndet ner till HV krymt från 11 till 5 poäng. Nu är Skellefteå på vinnarspåret igen, men kommer man att hålla ut hela serien?

Frölunda hakar på HV och det är de 3 i toppen som har ett gap ner till övriga lag. Sedan har LHC 54, Växjö och Örebro 52. Alla dessa 3 är på slutspelsplats. Sedan är det bara 2 poäng ner till både Djurgården och Färjestad på 7:e och 8:e plats. Dessa båda är alltså bara 4 poäng från LHC på 4:e plats, en 4:e plats som ger hemmaplansfördel i slutspelet. Bakom DIF och FBK är det bara ytterligare 2 poäng ner till Luleå, som alltså bara har 4 poäng upp till slutspelsplats och 6 poäng upp till hemmaplansfördel i slutspelet. så ja, det är jämnt där runt sträcket.

Bakom Luleå har Leksand som sagt äntligen, äntligen rånglat sig upp över sträcket. Trots de inledande 7 förlusterna är man nu förbi både Brynäs och Modo. Man har fortfarande sämre målskillnad än vad Brynäs har, men det är bara en tidsfråga som formkurvorna ser ut nu. Faktum var att innan Frölundamatchen i lördags var Leksand seriens formstarkaste lag på de 6 senate matcherna. Hade man hållt mot Frölunda hade man också varit hela 5 poäng före Brynäs, bara haft 2 poäng upp till Luleå, 4 upp till DIF och FBK, 6 till Växjö och Örebro och 8 upp till LHC, samtidigt som Modo på jumboplatsen skulle ha varit 9 poäng bakom. Det är mycket med tanke på vilken start Leksand hade på den här säsongen. Nu blev det dock inga poäng mot Frölunda och Modo är därmed "bara" 6 poäng bakom och Brynäs alltjämt 2 poäng bakom, samtidigt som det är 12 upp till LHC på 4:e plats. Så högt upp i tabellen är dock inte rimligt att sikta just nu. Nu gäller det att vinna fler matcher, först och främst mot just Luleå imorgon. Gör man det är man bara 2 poäng bakom. Gör man inte det är det ett gap på minst 7 poäng upp till närmsta lag, om både Djurgården och Färjestad förlorar. Modo eller Brynäs kommer dessutom att ta poäng eftersom att de båda möts, så i sämsta fall vinner Luleå och Brynäs. Då halkar Leksand ner under sträcket igen. I bästa fall vinner Leksand och Modo. Då är Leksand bara 2 poäng bakom Luleå och Brynäs är 5 poäng bakom. så ja, det är viktufa matcher imorgon...

Hockeallsvenskan

1, Malmö 69p +35
2, Bofors 65p +6
3, Karlskrona 64p +21
4, Rögle 61p +17
5, Västerås 61p +11
6, Vita hästen 58p +3
7, Mora 58p 0
8, Almtuna 53p -10
9, Björklöven 50p -19
10, Asplöven 49p -9
11, AIK 49p -15
12, Södertälje 48p -3
13, Oskarshamn 47p -15
14, Timrå 42p -22

Malmö toppar serien, trots att det blev förlust nu senast mot Västerås med 2-3 och att Bofors tog sin 10:e raka seger när man vände och vann mot Södertälje i matchens sista minuter. Därför är BIK nu 2:a i tabellen och är på väg att göra exakt det motsatta mot vad man har gjort tidigare säsonger, nämligen en svag höst och en stark vår. I höstas låg man ju t.o.m. nere på kvalplats neråt ett tag och var i högsta grad inblandad i den där bottenstriden. 10 raka segrar har dock gjort sitt och nu är man istället bara 3 poäng från serieledning. Häftigt.

Karlskrona hade haft kvar den där Allsvenska finalplatsen nu, om BIK inte hade vänt mot SSK. Nu gjorde man det och därför är KHK nu 3:a.

Rögle och Västerås har som sagt en match mindre spelad än de övriga. Det lag som vinner där kommer att gå upp på samma poäng som just Karlskrona.

Vita hästen såg ju ut att vika ner sig för ett tag sedan, att bensinen nu slutligen var slut, men de har återigen bevisat för alla att de kommer bli att räkna med enda in i mål. Nu har man tagit några segrar här på slutet, även om det blev förlust på Hovet mot AIK igår med 3-2. Det är ändå 8 poäng ner till Björklöven under sträcket.

Då är läget lite värre för Almtuna, som likt Södertälje var på väg att ta 3 tunga poäng mot mora nu senast, men Mora vände och vann, samtidigt som Björklöven vann i Timrå och därför är det nu bara 3 poäng upp till Almtuna för Löven, samtidigt som man har Oskarshamn 3 poäng bakom sig och då är man nere under kvalsträcket igen. Med andra ord skiljer det 6 poäng mellan Oskarshamn på 13:e och Almtuna på 8:e plats. 6 poäng från att få kvala sig kvar i serien till att få spela slutspelsserie och ha chansen att gå upp i SHL. Häftigt. Bottenstriden lever alltså i högsta grad vidare och faktum, på nytt, är att Södertälje hade legat 9:a, 2 poäng bakom Almtuna, om man hade vunnit mot Bofors. Nu är man istället på 12:e plats, 1 poäng före Oskarshamn. Så ja, varje poäng är otroligt viktig här! Det är bara Timrå som fortfarande sladdar litegrann och är 5 poäng bakom Oskarshamn och 6 poäng från säker mark...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0