Seger i ännu en nyckelmatch!

Det var en bra publiksiffra i Tegera arena även under tisdagen när Djurgården kom på besök, 6145 åskådare fanns på plats och man fick se en jäm och böljande match där det egentligen kunde ha slutat hursomhelst. Nu var ddet bortalaget som kunde ta ledningen i powerplay, dryga minuten från periodpaus och det var således 0-1 efter den 1:a perioden.

I den 2:a perioden fortsatte det jämna och böljande spelet och efter knappa minutens spe var det kvitterat. Kähkönen och Ryno stod för fint förarbete när hultström frispelades framför Tellqvist och snyggt kunde lägga in 1-1.

Bara minuten senare hade Leksand vänt på steken. ÅTerigen var det Kähkönen och Ryno som stod för fint förarbete, den här gången fram till Sallinen, som strde in Rynos skott och det var 2-1.

Det fräjdiga spelet fortsatte. Det var riktig vindrutehockey, chanser åt båda håll, frilägen och 2 mot 1:or osv. men målen uteblev, trots ytterligare powerplay för djurgården, där dock Leksand hade de hetare chanserna.

3:e perioden inleddes på samma sätt som de 2 tidigare och det var en väldigt rolig match att titta på.

Mål skulle det också bli. Brian Connelly, som stod för 3 assistpoäng i lördags, noterades här för ännu en poäng, när han lobbade pucken till Ryno, som skickade den vidare till Ritola, som drog tillbaka den till Ryno, som klippte till och det var 3-1 för Leksand.

Djurgården hade dock absolut inte gett upp. Man ökade pressen och tryckte på riktigt bra för en reducering. För en gångs skull i matchen var det ett lag som hade ett synbart övertag, men Oscar Alsenfelt stod i vägen och man blev utan utdelning. Istället var det Leksand som kunde stänga matchen, när inga djrgårdare jagade efter Sallinen, som spelades helt ren av Fredrik Händemark, och fastställde slutresultatet, 4-1.

3 mycket, mycket viktiga poäng för Leksand, som alltså återigen går segrande ur 2:a raka nyckelmatchen. Hade man förlorat både i lördags och igår, ja, då hade man varit 4 poäng efter Brynäs och 8 poäng efter Djurgården. Nu är man istället 5 poäng före Brynäs och 2 poäng bakom Djurgården. 6 enormt viktiga poäng man har tagit här under de 2 senaste matcherna och faktum är ju nu att man har mer häng på både Djurgården och Luleå än vad Brynäs har på Leksand. Än är dock inget klart. Det är viktigt att komma ihåg. 5 poäng i hockey är ingenting. Efter jul där någongång, när Leksand hade 4 raka förluster, då var Brynäs 6 poäng före Leksand. Nu är Leksand 5 poäng före Brynäs. Så det kan gå fort, men just nu är det ganska sönt att vara leksing.

I övrigt gick det såhär:
Luleå - Linköping 2-4
Brynäs - HV71 1-2 SD

Brynäs tog som sagt 1 poäng, men tappar ändå på Leksand. Det var dock brynäs som tryckte på för ett segermål i slutet av matchen, men Gustav Wesslau stod i vägen och istället kunde Anton Begtsson avgöra för HV. Bengtsson, som också gjorde 0-1. Noterades alltså för båda målen.

Johan Harju var tillbaka i Luleå, men fick inte vinna i sin debut, även om Luleå var nära på att hämta upp 0-3 till 3-3. Man räckte dock inte hela vägen och istället för 3-3 kom 2-4 från LHC.