Sämsta tänkbara resultat...

Det var en jämn 1:a period i Tegera arena under lördagskvällen, när Växjö kom på besök. Båda lagen skapade chanser, Växjös chanser mycket p.g.a. Leksandsslarv i defensiv zon. Man drällde med pucken och Alsenfelt fick göra några riktigt bra ingripanden. Leksands anfall skapade man mer på egen hand och det var inga dåliga sådana, men Stefan Steen i Växjökassen var stabil.

Till slut skulle också Växjö få utdelning på Leksands slarv. 0-1 satt i nät bakom Alsenfelt. Tur i oturen skulle man väl kanske säga, trots allt, för innan dess hade Växjö haft ännu en puck inne, som blev bortdömd, efter att Alsenfelt blivit pååkt, precis som det va för några matcher sedan, då Leksand också fick ett sådant domslut med sig. Trots det bortdömda målet tog alltså Växjö ledningen, men det var bara 0-1 efter den 1:a perioden, inte 0-2.

0-2 skulle dock komma i 2:a perioden och därefter var det riktigt ställningskrig. Nästa mål i matchen skulle bli väldigt, väldigt viktigt. 1-2 och det var match igen. 0-3 och uppförsbacken skulle vara nästan oöverstigelig för de blåvita. Tyvärr blev det också 0-3. Efter att Leksand verkligen haft chansen i powerplay och faktiskt satt rejält trysck nere mot Steen i Växjömålet, men utan att få in pucken. Istället kom Växjö strax efter att man blivit fulltaliga och satte 0-3, vilket också var resultatet efter 2 spelade perioder. Detta samtidigt som Brynäs hade kvitterat mot Frölunda, så det var inga bra resultat alls för de blåvita efter 2 perioder, men än fanns det tid kvar att vinka på...

Leksand inledde också den 3:e perioden riktigt bra. Långa och fina anfall. Man riktigt tryckte fast Växjöspelarna i egen zom. Man gjorde allt rätt, utom mål. Istället gjorde man ett litet misstag, drog på sig en utvisning och i powerplay kunde Växjö göra 0-4.

Bara minuten senare satt 0-5 i nät bakom Alsenfelt och då fick han nog. Ut med Alsenfelt, in med Lundström.

Lundström gjorde det bra och Leksand fick faktiskt in en reducering. I powerplay, även det, kunde Johan Ryno till slut spräcka målnollan och det var 1-5.

Tyvärr stannade det inte där. Jocke Lundström skulle också få kapitulera när växjö stormade fram till 1-6.

Nej, det var klasskillnad på lagen den här kvällen. Leksand hamnade snett redan från början, då man slarvade för mycket och gav bort flera chanser till Växjö, som till slut kunde utnytja dem och när 0-2 och 0-3 kom i 2:a perioden, i synnerhet 0-3, då gick luften lite ur leksingarna, även om man började bra här i 3:e. Det var dock en sådan kväll när marginalerna inte var med de blåvita. Jag ska absolut inte säga att segern för Växjö var orättvis, det var rättvist alla dagar i veckan, men samtidigt fick man matchen lite till sjänks där i början, när Leksand slarvade alldeles för mycket.

1-6 slutade matchen. 24-41 i skott. Så ja, det var väl inget snack om saken...

Tyvärr för leksands del var resultaten i de andra matcherna inte alls med laget den här dagen heller. Sämsta tänkbara resultat faktiskt, när både Djurgården, Brynäs och faktiskt också modo vann. Det innebär att det nu är 5 poäng upp till Djurgården och 2 poäng ner till Brynäs. Det omvända mot vad det var innan matchen alltså, då det var 2 upp till djurgården och 5 ner till Brynäs. Som sagt, det går fort i hockey och näst på tur väntar Färjestad hemma i Tegera arena. Färjestad, som man slog senast lagen möttes i Leksand, 4-2, men som man fick storstryk av i Karlstad senast, 0-5 om jag minns rätt. Så det är en match som kan sluta hursomhelst. Brynäs möter Skellefteå och där hoppas jag verkloigen att SAIK gör sitt. Djurgården har på pappret den lättaste matchen av de 3, när man gästas av Modo, men Modo vann som sagt nu ikväll, 1:a trepoängaren sedan innan jul någon gång, så kanske kan man rida vidare på den vågen. Synd bara för Modos del att det är uppehåll nu på drygt 1 vecka. Nästa match spelas inte förrän 10 februari. En sista eloge måste Leksand dock ha efter den här matchen. Trots att Växjö var klasser bättre höll Superstars igång hela matchen. På många andra håll i Sverige hade det varit knäpptyst, men inte i Leksand. Så ja, jag är trots allt en stolt leksing, även om det är tungt idag, men vi ligger ju faktiskt fortfarande över sträcket och det är huvudsaken.

Övriga resultat:
Färjestad - Djurgården 1-2
Skellefteå - HV71 3-2 str
Modo - Linköping 5-3
Brynäs - Frölunda 4-2
Luleå - Örebro

Färjestad hade länge 1-0 på djurgården, men stockholmarna kunde vända och vina genom ett sent avgörande, efter 17:13 av 3:e perioden. Snacka om 3 blytunga poäng för Djurgården...

Blytunga poäng var det också för Brynäs. Ännu tyngre än Djurgårdens. Frölunda hade både 0-1 och 1-2, men Brynäs kom tillbaka och precis som Djurgården avgjorde man med ett sent mål. Efter 18:07 satte man 3-2 bakom Linu Fernström och sedan satte man 4-2 i öppen kasse. Så, tyvärr, änu tyngre poäng för Brynäs, som nu alltså bara är 2 poäng bakom Leksand igen. Det kunde ha varit 8, om det hade gått på bästa möjliga sätt. Då hade Leksand dessutom varit förbi Djurgården i tabellen. Nu är DIF istället 5 poäng före Leksand och Brynäs skuggar bakom...

Modo gjorde 3 mål på drygt 1 minuts spel i 2:a perioden. Det blev matchavgörande. innan dess hade LHC både 0-1 och 2-3, men så vände Modo till 4-3 och sedan satte man också 5-3 i 3:e perioden. Starkt av Modo, som dock fortfarannde är 11 poäng bakom Leksand.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0