Överkörda av Färjestad...

Det var hemmalaget Färjestad som öppnade matchen bäst under lördagseftermiddagen, men efter några minuter kom Leksand in mer i matchen och spelet jämnade ut sig betydligt och båda lagen skapade halvfarliga chanser. Matchen stod och vägde litegrann. Leksand spelade mycket på kontringar, ungefär som man gjorde mycket förra året. Då var det framgångsrikt. Nu fick man inte hål på Justin Pogge i Färjestadskassen, trots vassa kontringar. Istället var det Färjestad som på ungefär 8 minuter gjorde 3 mål. Först var det Toni Rayala som fick tag i en retur från Alsenfelt och petade in 1-0. Sedan var det Anton Hedman som gjorde 2-0, efter att Leksand fipplat lite med pucken, lite som vid 1-0-målet, då Kevin Kapstad tappade pucken till Färjestadsspelare. Slutligen var det Per Åslund som gjorde 3-0.

Allt Leksands spel hade kommit av sig. Man fick inte till något alls, ungefär som senaste bortamatchen mot Luleå. Riktigt så utspelade som man var då var man inte nu, 13-7 i skott, men målen var ännu fler i baken nu än då. då var det 2-0 efter 1:a perioden. Nu var det 3-0. Periodpausen kom med andra ord väldigt lägligt för leksingarna, som mest bara ville att den här perioden skulle ta slut...

I 2:a perioden fick man inledningsvis ett fint läge i powerplay att reducera, men icke. Det ville sig inte. Något halvfarligt läge hade man, men det var inga större problem för Färjestad, som klarade av det enkelt.

Oscar Alsenfelt gjorde en strålande period i Leksandskassen och man hade honom att tacka för att det "bara" var 3-0 efter 2 spelade perioder, för det var trots allt Färjestad som fortsatt hade de vassare chanserna, men Alsenfelt höll tätt och det var fortfarande 3-0 efter 2 spelade perioder och tyvärr talade väl inget för att Leksand skulle få med sig poäng härifrån den här eftermiddagen...

I 3:e perioden fick Jon Knuts ett jätteläge efter bara någon minuts spel. Linus Persson tappade pucken, knuts fick tag i den, rundade pogge och skulle bara lägga in den i mål, men Pogge fick ut ett benskydd och tog den. Inte ens då ville pucken alltså in i nät för Leksand.

Efteråt blev det bråk och Tolefsen och Mårtensson åkte ut, Tolefsen 2min och Mårtensson 2+2. I spel 5 mot 4 lyfte sedan Leksand en pyck out, vilket alltså gav spel 5 mot 3 för färjestad. Definitivt inte vad Leksand behövde för att komma in i matchen och mycket riktigt, 4-0 satt i nät bakom Alsenfelt och matchen var stängd.

Tiden rullade på och ingenting talade för Leksand. Färjestad kontrollerade matchen totalt. Lite tur i sina anfall hade man dock, pucken studsade värmlänningarnas väg hela tiden och det blev farligt i princip på varje anfall man hade. Leksand, å andra sidan, fick inte alls till det. Även om man råkade få ett fint läge var Färjestadsspelare där och avvärgde det läget.

På läktarna gav man inte upp trots resultatet. Superstars hördes ganska bra i Löfbergs arena, trots 0-4 på tavlan.

Färjestad skulle dock få in 5-0 innan matchen var slut. Per Åslund dunkade in sitt 2:a mål för matchen, efter att Leksand haft ett läge utan att sätta pucken strax innan. Typiskt för den här 3:e perioden. Trors lägen satte leksingarna inte pucken. Färjestad visade effektivitet och satte sina lägen, även om man också missade en hel del. Nej, alla blåvita ville bara att matchen skulle ta slut...

2015 har verkligen inte varit bra för Leksands del. 4 raka förluster. 0 poäng och en målskillnad på 3-13 (-10). Man är litegrann tillbaka i samma spår där säsongen började och faktum är nu att det bara är 3 förluster tills man har tangerat den förlustsviten. Den där förlusten mot Frölunda kanske satt djupare än man trodde, precis som förlusten mot Färjestad i 1:a omgången, då man, precis som mot Frölunda, hade 1-0 långt in i matchen, men där Färjestad vände och avgjorde med sitt 1-2-mål med knappa minuten kvar att spela. Frölunda vände på dryga minuten i 3:e perioden. Efter Färjestadsmatchen kom 6 raka förluster. Nu har det kommit 3 raka efter Frölundamatchen.

Nej, just nu är det inte roligt att vara leksing, men det är långt kvar. På torsdag väntar Örebro, som man har haft lätt för under säsongen, i Behrn arena. Kanske är det precis vad man behöver i nuläget, + att man nu har några dagar på sig innan dess att prata, gå igenom och förändra detaljer i spelet, hitta tillbaka till det spel man hade innan nyår, då man vann 4 raka matcher.

Övriga resultat:
Linköping - Skellefteå 1-4
Luleå - Modo 2-1
Örebro - Brynäs 2-1
Växjö - Djurgården 4-3

I Linköping var det hemmalaget som tog ledningen, men Skellefteå visade sin styrka och hade vänt på steken innan 1:a perioden var över och ledde då med 1-3, en ledning som man aldrig släppte och vann till slut komfortabelt med 1-4.

Modo hade länge ledningen mot Luleå, men i 3:e perioden vände hemmalaget och det blev ännu en förlust för Modo, Perra Jonssons 3:e raka och lagets 7:e raka. så ja, är det tungt att vara leksing idag är det nog ännu tyngre att vara modoit...

Positivt för både Modo och Leksand var iaf att Brynäs också förlorade borta mot örebro. Hemmalaget gjorde 2 ganska snabba mål i 2:a perioden och kontrollerade sedan händelserna ganska bra, även om Brynäs fick in en reducering mot slutet och forserade för en kvittering, men den kom aldrig och Örebro är nu topp 3. Man klättrade förbi både LHC och Frölunda, som nu är nere på 5:e plats. Det går fort nu för FHC. Man har dock en match mindre spelas, mot HV, och den spelas först senare under säsongen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0