Malmö upp i topp igen

Malmö är återigen uppe i serieledning, efter att man slagit Södertälje i sin restmatch efter fredagens 5 matcher i omgång 42. Man klättrar därmed från 4:e till 1:a plats. Det var Tobias Eriksson, som länge stått utanför laget, som nu gav Malmö ledningen i den 1:a perioden. En ledning som Erik Lindhagen kvitterade i den 2:a perioden. Björ Svensso gav doc återigen ledningen till Malmö i den 3:e perioden, men Francois Bouchard kvitterade på nytt för SSK. Bara 42 sekunder senare kom dock Nils Anderssons matchavgörande för Malmö och det blev därmed en ny tung förlust för Södertälje, som nu, efter 42 spelade omgångar, är under det negativa kvalsträcket, tillsammans med AIK. Tän om båda dessa skulle få kvala för att hålla sig kvar i Allsvenskan när vi sumerar serien om 10 omgångar...

Den andra restmatchen spelades mellan Rögle och Mora och där gick det såhär:
Rögle - Mora 3-2

Rögleseger alltså. En seger som innebär att Rögle går förbi Mora i tabellen, upp på 5:e plats, 5 poäng bakom Karlskrona på 2:a plats, 6 poäng frå serieledning. Så nej, det här är absolut inte avgjort än. Det kommer att handla om hur man lyckas prika in formen under de här återstående 10 matcherna. Det kommer bli avgörande för var man slutar i den här serien. Det gäller även lagen i botten, där lag 7-14 är inom 9 poäng. 3 segrar. Det är ingenting. Wow, vilket race det här blir!