Malmö tillbaka i serieledning

Bofors fick bara ha serieledningen i 1 dygn, för nu är Malmö återigen i topp. Detta efter 1-2 på Hovet mot AIK. Det var dock AIK som tog ledningen i den 1:a perioden, men sedan var det tvärstopp. På de 2 sista perioderna sköt man bara 2 skott på mål och Malmö kunde med noggrannhet och tålamod vända matchen genom mål av Joey Tenute och Tony Romano. Lite lustigt var också att Robin Rahm i AIK-kassen hade bättre räddningsprocent än Pontus Sjögren i Malmlkassen. Rahm räddade 26/28 skott och Sjögren tog 8/9 skott. AIK sköt alltså bara 9 skott på mål under hela matchen, som hemmalag. Det är inte bra...

I övrigt gick det såhär:
Rögle - Almtuna 3-2
Karlskrona - Södertälje 5-3
Mora - Asplöven 4-3
Björklöven - Västerås 4-3 str

Som sagt, Almtuna får nog se upp nu. Ny förlust här mot Rögle, samtidigt som Björklöven tog 2 pinnar hemma mot Västerås, efter en jättevändning. VIK hade nämligen 0-3 efter 2 spelade perioder, men Kim karlsson reducerade 03:01 in i 3:e perioden. Sedan satte Viktor Ekeståhl-Jonsson 2-3 med 17:37 på klockan. Man plockade Kevin Lindskoug och Stefan Andersson kunde då sätta 3-3 i nät bakom Jonas Fransson, med 6 sekunder kvar av matchen. Sedan kunde Jesper Törnberg avgöra när han satte den avgörande straffen för Löven. Starkt jobbat och nu är Björklöven 1 poäng bakom Almruna, men man är samtidigt bara 3 poäng från det nedre kvalsträcket, där AIK fortfarande är under, på samma poäng som SSK där över. SSK, som också var på väg att göra en monstervändning nere i Karlskrona. Man hämtade upp 3-0 till 3-3, men med knappt 3 minuter kvar att spela gjorde Kalle Ekelund 4-3 för KHK och sedan satte man 5-3 i öppen kasse. Karlskrona hakar därmed på toppen med sina 69 poäng, 2 färre än Bofors och 3 färe än Malmö. Bakom jagar dock Rögle och Västerås, båsa på 68 poäng. De båda har en match mindre spelad. Den spelas på tisdag. Vinnaren där klätrar upp på samma poäng som Bofors och plötsligt är det ett riktigt getingbo där uppe i toppen också. Häftigt!