Leksand rånade Örebro på 3 poäng!

Trots stor Örebrodominans och hela 43-12 i skott så var det Leksand som lämnade isen efter matchen med 3 blytunga poäng.

Vad sa jag efter matchen mot Färjestad i lördags? Att vi skulle komma tillbaka och att Örebro skulle nolla på torsdag när vi kommer på besök. Sagt och gjort...

...Det var dock Örebro för nästan hela slanten. Tack vare ett tidigt powerplay kunde man koppla greppet om matchen, men man fick inte in pucken bakom Alsenfelt i Leksandskassen, som spelade riktigt, riktigt bra.

Trots Örebroövertaget var det Leksand som kunde ta ledningen. Ryno drog iväg ett skott som styrdes på Örebrospelare, vidare till Sallinen, som enkelt kunde slå in 0-1 bakom Johannes Jönsson i Örebrokassen, vilket också var ställningen efter den 1:a perioden, trots att Leksand hade ett jätteläge att göra 0-2 i slutsekunderna, när Kähkönen slet sig fri i boxplay, men den gången var Jönsson hetare, och trots att Örebro som sagt fick spela inte mindre än 4 minuter i powerplay i slutet av perioden och även inleda den 2:a i PP.

Det gav dock ingen utdelning för hemmalaget, som doc fick ytterligare chans i powerplay strax efter att Leksand blivit fulltaliga, men med hjälp av hårt slit, stora uppoffringar och en storspelande Alsenfelt i mål kunde leksingarna även klara av det numerära underläget.

Bara några minuter senare var det dags igen. Leksands 4:e eller 5:e utvisning för matchen, men man var fortsatt hundraprocentiga i den spelformen när man avväpnade Örebro och dera anfall på ett bra sätt.

Med hjälp av alla powerplay hade Örebro så klart skaffat sig ett rejält grepp om matchen rent spelmässigt och till slut kunde inte ens Alsenfelt stå emot. Martin Johansson drog iväg ett skott i ännu ett powerplay som satt i nät bakom Alsenfelt och det var 1-1.

I den 3:e perioden fortsatte Örebro att trycka på. Hade Leksand haft många utvisningar under matchen hade Örebro haft minst lika många ramträffar, men Leksand spelade en helt annan hockey nu än i lördags mot Färjestad, det var jätteskillnad. Här offrade man sig verkligen och trots massiv Örebropress släppte inte Alsenfelt några skott förbi sig. Istället var det Leksand som, återigen ganska ologiskt, nästan ännu mer ologiskt än 0-1, med tanke på Örebros kraftiga spelövertag. Mattias ritola slog här in 1-2 till leksingarna, men det var inte klart för det. Örebro ökade pressen ännu mer, tryckte verkligen fasst leksingarna nere hos Alsenfelt. Man fick kämpa och slita med allt man hade för att reda ut det, men det gjorde man, trots en situation mot slutet där Örebro var nära en straff. Jonas Frögren tog en puck med handen, tyckte alla örebroare, men domarna valde att fria och på repriserna såg man att han aldrig greppade pucken och att det därmed var rätt beslut av domarna.

3 mycket, mycket viktiga poäng för Leksand, som, precis som jag sa nollade Örebro rent poängmässigt och tog 3 poäng. Matchbilden var faktiskt väldigt li den förra säsongen, i omgång 2, då Leksand gästade Örebro och vann med 1-2, trots att Örebro dominerade matchen totalt. tror t.o.m. att Leksand bara hade 12 skott på mål då med. Ändå vann man. det gjorde man nu med och det var 4:e raka segern mot Örebro den här säsongen.

I övriga matcher gick det såhär:
HV71 - Växjö 3-7
Skellefteå - Frölunda 2-3
Brynäs - Luleå 2-0
Modo - Färjestad 1-2
Djurgården - Linköping 0-2

Storseger för Växjö i Smålandsderbyt och Frölunda vände och vann uppe i Skellefteå. En tung seger för FHC, kanske starten på en vändning? Ja, vi får se om man fortsätter på den linjen när man gästar Linköping imorgon. LHC, som här slog Djurgården på Hovet med 0-2. Båda målen kom i 3:e perioden med mindre än 5 minuter kvar att spela. Tungt för Djurgården...

Modo hade återigen ledningen, men kunde inte knyta ihop säcken. Istället vände Färjestad, också det i 3:e perioden, och vann. Uppförsbacken är lång för Modo nu. 8 poäng upp till Leksand och 11 poäng upp till säker mark. det ska till väldigt mycket om man inte ska få kvala sig kvar i Övik om drygt en månad...

Brynäs ja. Leksand tog en fin seger, synd bara att Brynäs gjorde detsamma. Stark att nolla Luleå. Man har nu även värvat tillbaka "Honken" från Almtuna, som backup till Starkbaum, för den posten har ju minst sagt varit strulig under säsongen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0