Förlust i Jönköping

En svår bortamatch väntade Leksand under torsdagskvällen när man gästade Jönköping, Kinnarps arena och HV71.

Det var dock en jämn 1:a period där inget av lagen stavk ut nämnvärt. En ganska tråkig och chansfattig inledning skulle man kunna säga.

HV fick dock matchens 1:a powerplay, men Leksand gjorde ett felfritt defensivt jobb och klarade av det ganska lätt. Minuter senare var det Leksands tur att spela powerplay, men likt HV:s tidigare PP skapade man inga jättelägen, men strax efter att HV blivit fulltaliga skickade Kevin Kapstad in en puck mot Erik Ersberg i HV-kassen och efter en rejäl tala gick den också i mål och det var 0-1 för Leksand, vilket också var ställningen efter den 1:a perioden.

I 2:a perioden tog Leksand tag i taktpinnen och hade bud på 0-2, inte minst i ytterligare ett powerplay, men HV stod emot och strax efter powerplayet var det HV:s tur att spela powerplay och då satt 1-1 i nät bakom en skymd Alsenfelt.

HV åt sig därefter in i matchen och perioden och 3 minuter från paus fick man chansen i powerplay igen. ÄVen den här gången slog man till och 2-1 satt i nät bakom Alsenfelt och plötsligt hade HV vänt matchen inför den 3:e perioden.

Det var en period där Linus Hultström ganska omgående hade channsen att kvittera, men pucken gick i stolpen. Strax därefter hade HV chansen att utöka till 3-1, när leksingarna gick bort sig och Fredrik Sandberg kom fri med Alsenfelt. Alsenfelt var dock kall och gick segrande ur den kampen. 3-1 skulle dock komma, drygt halvvägs in i perioden och det var ett resultat som också skulle stå sig tiden ut. Leksand försökte gå ikapp, men hade inget att ta av och lyckades inte skapa det där riktiga trycket mot Ersberg i HV-kassen.

Det var som sagt en tuff bortamatch på förhand och klart att det hade varit skönt med 3 poäng även här, men det var ingen katastrof ändå, för resultaten i övrigt gick Leksands väg, då både Brynäs och Djurgården förlorade. Det innebär att läget är oförändrat där nere i botten. Leksand är fortsatt 5 poäng före Brynäs och 2 bakom Djurgården. Tänk vad skönt det vore med en seger mot Växjö imorgon och ett försprång på 8 poäng ner till Brynäs. Det vore just nu den bästa lördagspresenten...

Övriga resultat:
Linköping - Brynäs 4-1
Djurgården - Luleå 0-3
Växjö - Skellefteå 3-1
Frölunda - Färjestad 2-0
Örebro - Modo 1-0

Leksand möter som sagt Växjö redan imorgon. då ska smålänningarna resa hela vägen upp till Dalarna och sedan spela match knappt ett dygn efter kvällens match. Förhoppningsvis kan Leksand dra nytta av det, + att man har varit starka på hemmaplan nu på slutet, så förhoppningsvis blir det 3 poäng imorgon, samtidigt som Brynäs tar emot Frölunda hemma i Gavlerinken arena och förhoppningsvis blir det förlust där. Läget är dock ungefär samma som för Leksand. Frölunda spelade också hemma nu ikväll, vann mot Färjestad och ska nu åka upp till Gävle och spela match mindre än 1 dygn efter kvällens match. Så vi får se.

Martin Johansson fortsätter att göra mål i Örebro. Ikväll var det han som sänkte Modo, som därmed återigen fick se sig besegrade.