Bofors tog 13:e raka segern!

Ja, för vilken match man gjorde uppe i Haparanda. Hemmalaget Asplöven tog ledningen med 1-0, något som Bofors kunde kvittera drygt 4 minuter in i 2:a perioden. 46 sekunder senare kom doc Asplövens replik genom 2-1, men Bofors bet sig envist kvar och kunde återigen kvittera knappt 2 minuter senare. Sedan gjorde Asplöven 1 av 2 ryck i matchen och gick ifrån till 4-2 på bara några minuter. Kanske var matchen här stängd, men inte då. Bofors inte bara reducerade utan kvitterade också innan 2:a perioden var över. I 3:e ryckte Asplöven på nytt när man gjorde både 5-4 och 6-4. Skulle Bofors då orka resa sig en gång till? Oftast gör man ju inte det, men Bofors gjorde det. Som den segermaskin man är så hämtade man upp underläget igen. Kvitteringen fram till 6-6 kom med bara 13 sekunder kvar att spela och sedan, på den 14:e straffen, i den 7:e straffrundan, kunde Alexander yteräll sätta den avgörande straffen, vilket innebar att Bofors vann matchen med 6-7, att segerraden nu är uppe i 13! matcher utan förlust och att man även tar över serieledningen, efter att Malmö föll mot Björklöven, för såhär gick det i de andra matcherna:

Björklöven - Malmö 6-3
Södertälje - AIK 2-1 SD
Vita hästen - Västerås 1-4
Timrå - Rögle 3-2

Björklöven ryckte åt sig en tidig 2-0-ledning, vilken man sedan höll perioden ut. Efter 2 perioder hade man 4-1, men malmö kom nästan tillbaka i 3:e perioden, när Nils Andersson gjorde 4-2 och Mathias Tjärnqvist gjorde 4-3. Då darrades det nog lite på mansjetten i Umeå, men dansken Felix Maegaard-Scheel, som förövrigt stod för 3 mål för Björklöven, gjorde sedan 5-3 och samme Maegaard-Scheel gjorde sedan även 6-3 i tom kasse i spel 4 mot 6. Blytung seger för Björklöven, som nu är förbi Almtuna och uppe på slutspelsplats i tabellen. Almtuna har dock en match mindre spelad. det är mot Karlskrona och den matchen spelas imorgon, precis som Oskarshamn - Mora gör.

Trots att Oskarshamn och Almtuna då har en match mindre spelad just nu vet vi att AIK återigen är jumbo i tabellen efter 40 spelade omgångar, trots att man tog 1 poäng mot Södertälje i den så viktiga sträckmatchen igår. Man hade dock ledningen med 0-1, men SSK kvitterade och knep sedan bonuspoängen när Jesper Frödén sköt 2-1 bara 15 sekunder un i förlängningen. Den poängen för SSK gör att man parkerar på 11:e plats istället för 13:e, där man hade varit om AIK hade tagit bonuspoängen och t.o.m. 14:e om AIK hade vunnit i full tid. Då hade AIK i sin tur varit uppe på 10:e plats, istället för 14:e. Så ja, det är oerhört tätt där nere och just nu är Oskarshamn under det nedre sträcket, men om man vinner mot Mora imorgon, då petar man på nytt ner Timrå där under. Timrå, som för ett tag sedan var näst intill avsågade, men som nu har 3 raka segrar, efter att man slog Rögle med 3-2 ikväll, efter att 2 av målen kommit till 59 resp. 21 sekunder in i perioderna. Snacka om matchavgörande att vara med från start. Timrå har dock meddelat att man har stora ekonomiska bekymmer, precis som Almtuna. Timrås läge är dock ännu mer kritiskt än Uppsalaklubbens. 3 miljoner måste man skaka fram innan månaden är slut, annars går man i princip i konkurs. Detta eftersom att kommunen inte vill gå in och köpa tillbaka Eon arena. Det vore fruktansvärt tråkigt måsste jag säga och jag hoppas verklogen att det inte sker...

Slutligen kan konstaterads att Västerås på allvar blandar sig i toppstriden. Man har nu 70 poäng och är 2 bakom Malmö och 3 bakom Bofors. Karlskrona har dock som sagt en match mindre spelad och vinner man den är man uppe på samma poäng som Malmö och petar ner Västerås till 4:e plats igen. Så ja, det är 2 viktiga matcher imorgon som avslutar den här 40:e omgången av Hockeyallsvenskan 2014/15...