Bofors fortsätter att vinna

snacka om att Bofors är seriens formstarkaste lag. Idag tog man 11:e! raka segern i toppmötet med Malmö, i Malmö arena. Man hade 0-2 efter den 1:a perioden, ökade på till 0-3 i 2:a och då såg det kört ut för Malmö, men man reste sig, reducerade 2 gånger om, och kvitterade t.o.m. i den 3:e perioden. Glädjen blev dock kortvarig. Ganska omgående återtog BIK ledningen och satte sedan spiken i kistan med 3-5. Grymt starkt av Bofors, som nu bara är 1 poäng bakom malmö i tabellen.

I övriga matcher gick det såhär.
Södertälje - Mora 1-2 str
Asplöven - Rögle 4-3 SD
Oskarshamn - Björklöven 3-2
Almtuna - Timrå 0-3
Vita hästen - Karlskrona 2-3 SD

Södertälje tappade på nytt e ledning. den här gången fick man dock med sig poäng, även om det var mora som drog det längsta strået i straffläggningen, då man satte båda sina 2 första straffar, medan SSK missade och saken var klar. Dock var det en viktig poäng för Södertälje där i bottenstriden.

Viktiga poäng var det också för Oskaeshamn, som vände 0-2 hemma mot Björklöven till seger med 3-2. Därmed klättrar man 3 steg i tabellen och parkerar numera på 10:e plats, bakom Asplöven, som också klättrade i tabellen i och med sina 2 poäng hemma mot Rögle. Det tog bara 25 sekunder in i förlängingen innan hemmalaget avgjorde. 3-3-målet i 3:e perioden var dessutom något utöver det vanliga för Asplöven. Seastian Dyk lobbade pucken och Volden i Röglekassen nästan hoppade för att ta den pucken, men lyckades inte och den gled ner längs ryggen på honom och in i mål. snöpligt rför rögle, men oerhört viktigt för Asplöven.

Viktig seger var det också för Timrå, som nästa grep efter det sita halmstrået. Inte riktugt, men nu har man nästan kontakt med lagen där framför. AIK är bara 4 poäng före nu. Man har visserligen en match mindre spelad, men Södertälje har samma poäng, så det var 3 blytunga poäng man fick med sigh i Uppsala. johan Holmqvist har i inte fått någon lysande start efter sin skada direkt...