Bäcksvart afton för alla leksingar

Efter lördagens snöpliga förlust mot Frölunda var det dags för Leksand att gästa Luleå och Coop Norrbotten arena under tisdagskvällen.

Det var ingen rolig matchbild med blåvita ögon sett. Luleå dominerade totalt under den 1:a perioden. Leksand sköt bara 3 skott mot Joel Lassinantti och de 3 skotten var helt uddlösa. Man hade ingenting framåt, ingenting. Det såg nästan ut som i början av säsongen.

Luleå hade dessto mer. Nyförvärvet Chad Billins gjorde 1-0 för hemmalaget och Malte strömvall ökade på till 2-0 efter 13:33 av 1:a perioden.

Det var bara Luleå för hela slanten och det var en period som de blåvita nog helst ville glömma. 2-0 var i ärlighetens namn klart i underkant och Andreas appelgren menade att det t.o.m. var sämsta perioden under den här säsongen.

Ett riktigt bottennapp alltså och tyvärr fortsatte det i 2:a perioden. Leksand var helt utspelade och Emil Sylvegård kunde också göra 3-0. Utöver det missade Lennart Petrell ett friläge och Cam Abbott hade även han ett fint läge som han missade. 20-3 i skott i 1:a perioden och här var det 13-3. Totalt 33-6 i skott efter 2 spelade perioder och då är det som ni kanske förstår rättvist med 3-0 på tavlan...

I 3:e perioden lyckades Leksand få ordning på grejerna litegrann. Man fick iaf till något slags anfall, vilket man inte hade haft under de 2 inledande perioderna, men Lassinantti var stabil i mål, höll nollan och Luleå kunde således vinna den här ack så viktiga sexpoängsmatchen med klara 3-0 och totalt 40-16 i skott. Lundström stannade därmed på en ganska hygglig räddningsprocent, 92,5%, men hela laget gör en likblek insats och här var man faktiskt inte värda några poäng. Dessutom fick David Åslin utgå med en trolig hjärnskakning och Johan Ryno spelade ingenting i 3:e perioden. Inte nog med det. Dessutom tog Brynäs 2 poäng i ödesmatchen mot Modo och passerade Leksand i tabellen, vilket gör att de blåvita nu återigen är nere under sträcket. Hade man istället vunnit hade man bara varit 2 poäng bakom Luleå. Nu är Luleå 8 poäng före och dessutom passerar Brynäs i tabellen. En bäcksvart afton för alla leksingar...

Övriga resultat:
Modo - Brynäs 2-3 SD
Djurgården - Frölunda 2-0
Örebro - Växjö 2-1
Färjestad - Skellefteå 2-3
Linköping - HV71 5-2

Modo, nu med Perra Jonsson i båset, tog ledningen i ödesmötet med Brynäs, som dock kunde kvittera. Modo återtog dock ledningen innan den 1:a perioden var slut och i 2:a hade man läge för 3-1, när Pathrik westerholm åkte ut för Brynäs. Då var det istället Brynäs som gjorde 2-2. Målet kom när Pathrik precis kom in på isen, så det registrerades som spel 5 mot 5, men hela förarbetet var i boxplay. En riktig kalldusch för Modo och en kalldusch till fick man när Anton Rödin avgjorde matchen 02:26 in i förlängningen, en poäng som sagt gjorde att Brynäs klättrade förbi Leksand i tabellen igen...

Frölunda fortsätter att spela svagt. Djurgården var klart det bättre laget på Hovet och vann rättvist med 2-0.

HV kom till Linköping för ett E4-derby med fin form och flera raka segrar. Här tog det dock stopp. Man spelade jämnt med LHC i 2 perioder, 1-1 stod det då och sedan gav Calle Ridderwall dessutom HV ledningen 02:08 in i 3:e perioden, men sedan rtyckte hemmalaget och gjorde 3 raka mål på 7:21 och fastställde sedan slutresultatet 5-2 i öppen kasse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0