AIK grep halmstrået

Igår spelades den 1:a matchen i omgång 44, som ligger utspridd över hela helgen. Det är 4 matcher ikväll, 2 imorgon och 1 på söndag. Igår var det dock Timrå som gästades av AIK hemma i Eon arenna. Det var ju länge tveksamt om matchen ens skulle spelas, men tidigare igår kom det fram att Timrå kommun och Timrå IK hade kommit fram till en lösning på problemet. Det innebär att Timrå kommer spela klart den här säsongen som tänkt, vilket känns väldigt skönt får jag faktiskt säga!

Matchen då?
Ja, det var AIK som öppnade bäst när man smällde in 0-1 efter drygt 6 minuters spel. Ryan McKiernan ökade sedan på till 0-2 innan Timrå kunde reducera. I 2:a perioden vände dock Timrå genom 2 raka mål. Jeremy Boyce-Rotevall och Emil Pettersson såg till att det var Timråledning efter 2 spelade perioder. AIK ville dock annat. Daniel Olsson-Trkulja och fredrik Hynning såg till att vända tillbaka matchen i 3:e perioden, varefter man kunde fastställa slutresultatet 3-5 i öppen kasse.

Det var 3 poäng som nu gör att AIK klätttrar förbi Södertälje i tabellen och att Timrå ligger kvar på 11:e plats med sina 55 poäng. Vinner SSK uppe i Umeå och Oskarshamn slår Västerås hemma i Arena Oskarshamn nu ikväll så halkar alltså Timrå ner under sträcket. Sanolikheten för att det ska ske är dock inte så stor känner jag, så mitt tips är att Timrå fortsatt är över sträcket när 44 omgångar är spelade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0