Vita hästen utanför topp 8 för första gången den här säsongen

Det återstår nu 2 omgångar av Hockeyallsvenskan 2014/15 och för 1:a gången den här säsongen är Vita hästen utanför topp 8. Nykomlingarna öppnade ju säsongen enormt starkt och ledde länge serien, höll länge till i toppen, tillsamanns med Mora och Almtuna, men sedan har man fallit tillbaka. Topp 8 har man dock legat hela tiden, i 49 omgångar. Efter 50 spelade omgångar är man dock nere på 10:e plats. Detta efter att AIK tagit 3 blytunga poäng i "Himpan" i Norrköping, när man vann med 0-2. det stod länge 0-0, men i 3:e perioden kunde Erik Norin göra sitt 1:a mål i AIK-tröjan och sedan stängde Christoffer Bengtsson matchen med 0-2 i öppen kasse. Det innebär att AIK nu har 6-0 i målskillnad på de 2 senaste matcherna och definitivt har chansen till topp 8, trots den här miserabla säsongen. 4 poäng är det upp till Almtuna, som nu faktiskt är över sträcket igen.

resultat omgång 50:
Vita hästen - AIK 0-2
Almtuna - Mora 5-3
Björklöven - Timrå 2-1 str
Karlskrona - Asplöven 3-2
Västerås - malmö 3-2
Bofors - Södertälje 3-2
Oskarshamn - Rögle 4-1

Almtuna är som sagt ny 8:a i tabellen efter 5-3 mot Mora, efter att man avgjort i sista perioden. Det var 1-1 efter den 1:a perioden, varefter Almtuna ryckte åt sig en tvåmålssledning med 3-1 i 2:a perioden, men Mora kom tillbaka genom Johan Alcén och Jerry Pollastrone, men närmre än så kom man aldrig, för i 3:e perioden kunde Fredrik Vestberg göra 4-3 och sedan kom 5-3 i öppen kasse.

Det såg dock ut som att Timrå skulle ta över den där 8:e platsen. man låg ju före Almtuna innan omgången och hade länge 0-1 uppe i Umeå, men när det återstod 01:35 kvitterade Björklöven och tog sedan också med sig bonuspoängen. En bonuspoäng som för Timrås del innebär att man fortfarande är utanför topp 8, dock före Hästen, men efter Almtuna.

Läget kring sträcket är högintressant nu med 2 omgångar kvar. Almtuna har 69p, Timrå, Oskarshamn och Hästen 68, Asplöven och AIK 65. Det skiljer alltså 4 poäng mellan lag 8 och lag 13. Det är 6 poäng kvar att spela om och det innebär alltså att Almtuna, som just nu ligger på slutspelsserieplats och då har chansen att få kvala upp till SHL, fortfarande kan få spela negativt kval för att hålla sig kvar i serien. Så jämnt är det. Ikväll, i omgång 51, möter AIK Västerås hemma, Oskarshamn gästar Umeå, Timrå och Almtuna möter varandra, Asplöven åker ner till Ängelholm och Hästen möter Karlskrona borta. Karlskrona kan säkra en topp 2-plats, så där tror jag Hästen kammar noll. Även AIK tror jag får det tufft. Mötet i Timrå är nog kvällens hetaste. Vinnaren där är över sträcket med en omgång kvar att spela. Vinner Almtuna där innebär det också att man spelar bort Timrå från chanserna till topp 8. Då är Timrå 4 poäng bakom Almtuna och då är det kört. Faktum är att om KHK slår Hästen och Björklöven slår Oskarshamn, då är Almtuna klara för topp 8. Då kommer man vara 4 poäng före lagen bakom. Vinner Timrå är det liten chans för lagen bakom att nå ikapp även om man förlorar ikväll, men vinner något av lagen bakom ikväll, då är det vidöppet till sista mgången på lördag. så mycket, väldigt mcket, står på spel. Kul!

I toppen säkrade som sagt Karlskrona näst intill en topp 2 plars här, genom 3-2 mot Asplöven. 1 poäng, alternativt att Malmö förlorar mot Bofors, behöver man på de 2 sista matcherna för att säkra den platsen. Tar man 1 poäng mot Hästen går man upp på 96p. Malmö kan då gå upp på 92 om man vinner ikväll. Förlorar Malmö är man kvar på 89 poäng. Då behöver inte KHK ta poäng alls. Med 95p är man då 6 poäng före Malmö och det är bara 3 poäng kvar att spela om. Med andra ord, om Malmö förlorar ikväll och Västerås vinner, då är topp 2 klart. Förlorar Västerås också måste malmö vinna i sista omgången, samtidit som Västerås förlorar. Malmö har alltså satt sig själva i ett ganska dåligt läge, efter de här 2 förlusterna i nyckelmatcherna, både mot Karlskrona med 3-5 och nu också västerås med 3-2, inför ögonwn på 4902 åskådare i ABB arena. Ett galet tryck var det där. Så, ikväll är det bara seger som gäller för Malmö.

Södertälje är slutligen klara som jumbo i serien. Det är nu 12 poäng upp till AIK närmst ovanför, men man gjorde iaf en bra insats mot BIK, när man nästan hämtade ikapp 3-0, men man räckte inte hela vägen och BIK tog med sig alla 3 poängen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0