Tung förlust i nyckelmatchen...

Återigen, precis som de 2 tidigare gångerna Leksand har varit på besök i Gävle den här säsongen var det näst intill fullsatt i Gavlerinken arena och den månghövdade publiken fick se ett Leksand som satte tonen direkt. Brynäs fick knappt ens tag i pucken under de 3 första minuterna och efter drygt 2 minuter satt också 0-1 i nät bakom Bernhard Starkbaum i Brynäskassen. Mattias Ritola var sist på den pucken.

Leksand fortsatte sedan att vara det klart spelförande laget. Brynäs såg ängsliga och osäkra ut, det var ett helt annat självförtroende hos de blåvita, som också dominerade skotten totalt. 4-13 hade man ett tag och 0-2 var också ytterst nära mot slutet av perioden, då man fick spela powerplay och toni Kähkönen höll sig framme på en retur från Starkbaum och drog gummitrissan klockrent i stolpen.

En mycket bra 1:a period av de blåvita. Det enda ma kanske kunde anmärka på var att det "bara" stod 0-1, med tanke på det övertag man hade rent spelmässigt.

I den 2:a perioden fortsatte ungefär samma spelbild till en början, men Leksand lämnade över initiativet mer och mer till Brynäs ju längre perioden gick, vilket så klart var lite oroväckande, men Brynäs lyckades trots det inte komma till några större farligheter och det var alltjämt 0-1-ledning för Leksand.

Tills drygt halvvägs in i perioden, då kvitteringen satt i nät bakom alsenfelt, men målet dömdes bort, för pucken var aldrig inne. Den gick i stolpen och sedan ut, trodde alla, för det blev trots allt mål ändå...

Därmed var det Brynäs som helt klart satt i förarsätet i matchen och 2-1 var väldigt nära strax därefter, men Alsenfelt klarade den gången, men hemmalaget sköljde över leksingarna gång på gång och nu var Leksand rejält tillbakapressade.

Brynäs tryckte på för ett ledningsmål och alsenfelt var väldigt nära på att tappa in 2-1, men pucken gick precis utanför stolpen. Brynäs fick dock spela powerplay, vilket inte hade varit deras starka sida den här matchen och inte heller nu fick man till det. Minuten efter att Leksand blev fulltaliga satt dock 2-1 i nät bakom Alsenfelt och vips hade Brynäs vänt på steken.

Nej, det var inte alls någon bra period för de blåvita. 6-16 i skott i den 1:a perioden och nu 15-5 till Brynäs. En total scenförändring och en sak var klar, om leksand inte hittade tillbaka till 1:a periodens mode, då skulle Brynäs gå segrande ur det här.

Precis vad man behövde gjorde också de blåvita i inledningen av 3:e perioden. Man forserade för en kvittering, men fick inte in pucken bakom starkbaum. Istället var det Brynäs som var väldigt nära 3-1, men sköt i stolpen, varefter Alsenfelt gjorde en riktig fotbollsräddning på returen, tursamt nog för Leksand. Alsenfelt skulle dock få stå i centrum igen, när Brynäs återigen var nära 3-1 på en kontring, men det var fortsatt 2-1 och nästan enbart Oscar Alsenfelts förtjänst att Leksand bara var 1 mål bakom. Till slut kunde inte ens Alsenfelt stå emot och 3-1 satt i nät bakom honom. Även det här var ett mål som först inte såg ut att vara mål, men som godkändes och den blåvita anstormningen hade kommit av sig helt. Nu såg det mörkt ut för de blåvita, som, om det här resultatet stod sig, skulle vara nere på fel sida sträcket igen, för 1:a gången på nästan 3 veckor.

Leksad fick dock en fin möjlighet att ta sig in i matche igen, när man fick spela powerplay och där var Ryno helt fri framför Starkbaum, men Starkbaum klarade. Sallinen hade sedan näst intill öppen kasse, men fick inte pucken på mål. Ett bra PP var det från Leksand, man gjorde det mesta rätt, utom mål och Brynäs klarade av det. Tiden tickade på för Leksand, bara halva perioden återstod och man hade 2 mål att ta igen för att få med sig poäng och inte åka ner under sträcket.

Leksand fortsatte att trycka på. Anstormningen hade kommit igång igen och Tobias Forsberg var väldigt nära på att slå in 3-2 bakom Starkbaum, när han tappade pucken, men marginalerna var inte med Leksand.

Brynäs började slå ifrån sig mer och mer, bevakade mest sin ledning och man gjorde det bra. Leksingarna kom inte till de där riktigt vassa chanserna och tiden rullade obevekligt på upp mot 20:00. 6 minuter kvar. 5 minuter kvar. Reduceringen var nära, men pucken ville inte in i nät bakom Starkbaum.

3 minuter kvar. 2 minuter kvar. Alsenfelt lämnade kassen, men det där riktiga trycket uteblev. 1 minut kvar och man skulle göra 2 mål. Nej, det såg mer och mer mörkt ut för de blåvita. Man tog timeout och precis efteråt höll faktiskt en slumppuck på att singla in bakom Starkbaum, men icke. Istället kunde Brynäs avgöra i öppen kasse.

Tung, tung förlust för Leksand. 4:e raka förlusten sedan man slog Djurgården och nu är man tillbaka under kvalsträcket igen, 2 poäng bakom Brynäs och med en mycket sämre målskillnad. Det ska alltså till minst 3 fler poäng föe Leksand nu under de avslutande 7 omgångarna än vad Brynäs tar. Behöver jag ens säga att matchen mot Luleå på lördag blir otroligt viktig? Förlorar man där och Brynäs slår Frölunda borta, då är det 5 poäng upp och det ser väldigt, väldigt tungt ut för Leksand. En seger då, samtidigt som Brynäs förlorar betyder å andra sidan att man är uppe över sträcket igen. Så ja, det är väldigt viktiga poäng som står på spel där nu...

Övriha resultat:
Färjestad - Linköping 3-2
Örebro - HV71 9-2
Luleå - Skellefteå 5-4
Frölunda - Djurgården 3-4 str
Modo - Växjö 2-3 SD
Färjestad avgjorde matchen med 7 sekunder kvar, trots att Broc Little kvitterade för LHC med knappa minuten kvar att spela. Snöpligt för LHC, som nu bara är 2 poäng före just Färjestad i tabellen. FBK är dock fortfarande under sträcket, på 7:e plats.

9-2 till Örebro. 9-2! HV har nu släppt in 18 mål på 3 matcher och har totalt 3-18 i målskillnad och detta är bara den här veckan. 3 raka storförluster och här trodde jag faktiskt att det skulle bli tvåsiffrigt, men den förnedringen slapp HV åtminstone...

Modo fortsätter att plocka poäng och är nu bara 7 poäng bakom Leksand. Man inledde i ett rasande tempo mot Växjö och gjorde ganska snabbt både 1-0 och 2-0, men sedan spikade Christopher Nilstorp igen, samtidigt som Växjö med tålamod och noggrannhet hämtade upp 2-0 till 2-2, tog matchen till suden, där man också avgjorde.

Tyvärr för Leksands del så plockade alla lag runtomkring i tabellen poäng även den här kvällen. I tisdags tog Modo 3, Brynäs 1 och Leksand och Djurgården 0. Ikväll tog Brynäs 3, Djurgården 2, Modo 1 och Leksand 0. Det är inte alls någon bra tränd och de blåvita har tyvärr kommit helt fel in i den här slutspurten av tabellen, även om man ikväll spelade riktigt bra i 1.a perioden och nog borde ha haft 0-2, kanske t.o.m. 0-3. Hade man fått det, då hade man tagit poäng. Nu gjorde man inte det. Marginalerna var verkligen med Brynäs de här kvällen, precis som de var med Leksand senast lagen möttes, när Leksand avgjorde med 26 sekunder kvar att spela. Nu har Brynäs hämnats och det är bara att ta nya tag på lördag igen, för att förhoppningsvis återigen kravla sig över sträcket...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0