Tabellerna vecka 8

Tre tabellsumeringar återstår av den här säsongens grundserier, 2 i Hockeyallsvenskan och 3 i SHL. Det innebär att nästa veckas tabellsumering i HA är den slutgiltiga. Det återstår nu bara 3 omgångar, 5 i SHL, och här är de aktuella och hyperintressanta tabellerna!

SHL

1, Skellefteå 100p +48
2, Växjö 89p +38
3, Frölunda 87p +18
4, Linköping 84p +22
5, Örebro 83p +27
6, HV71 80p -4
7, Färjestad 79p -2
8, Luleå 73p -2
9, Djurgården 61p -27
10, Brynäs 59p -27
11, Leksand 55p -50
12, Modo 50p -41

Skellefteå är 1:a lag i serien över 100 poäng, efter 50 spelade omgångar. Detta i och med segern över Djurgården i lördags med 5-2.

Det är 15 poäng kvar att spela om och Skellefteå har 11 ner till Växjö. Det ska man inte tappa, om man inte faller ihop totalt nu de sista 5 matcherna, men inget talar väl för det. så det blir med stor sannolikhet Skellefteåseger i grundserien även i år, precis som förra året. där bakom är det dock jämnare. Växjö är just nu 2:a med 89 poäng, 2 före Frölunda. Sedan är det 3 poäng ner till LHC,men 3 poäng är ingenting i hockey, och precis bakom LHC jagar Örebro. Där är väl det mest intressanta i nuläget, eftersom den 4:e plats som LHC just nu har ger hemmaplansfördel i slutspelet, vilket, särskilt för LHC, skulle vara värdefullt, eftersom att man är grymt starka hemma i Saab arena, men betydligt svagare på bortais. HV har återhämtat sig bra efter sin katastrofvecka förra veckan, men man är bara 1 poäng före Färjestad, som fortfarande är under det där sträcket. Det har man varit ett tag nu och det har också varit 1 poäng ett tag nu. Jag står dock fast vid vad jag har sagt innan. Jag tror FBK tar en topp 6-plats till slut.

Luleå ligger i ett litet vakum. Det blir troligtvis playin för Norrbottenslaget. Det är 12 poäng ner till Djurgården och 6 poäng upp till Färjestad, 7 upp till HV. det är isf om man skulle ta en topp 6-plats de med, men nej, det tror jag inte. det blir troligtis en 8:e plats i tabellen för Lule.

Sedan kommer vi till bottenstriden, som helt klart är det mest intressanta i den här serien just nu. Djurgården har 4 raka förluster och är nu bara 2 poäng före Brynäs, som ju lite överraskande vann i Luleå i fredags med 0-3. Det gjorde att man också ryckte ifrån Leksand och Modo litegrann. Leksand, som har 8 raka förluster efter att man slog Djurgården 27 januari, men det blev iaf poäng i lördags, borta mot Växjö, vilket är riktigt starkt och det känns helt klart som man är på väg åt rätt håll igen, men det är fortfarande 4 poäng upp till Brynäs öer sträcket. 5 poäng är det ner till Modo, som nu har 2 raka förluster, 6-1 mot LHC och 2-4 mot Luleå. Det är 7 poäng upp till säker mark och det kan bli tufft, men det är ruskigt viktiga matcher här nu under veckan, då Leksand tar emot Skellefteå i Tegera arena på onsdag, medan djurgården gästar Luleå. Brynäs tar emot Örebro och Modo tar sig an HV redan på tisdag (imorgon).

Hockeyallsvenskan

1, Karlskrona 92p +37
2, Malmö 89p +44
3, Västerås 89p +24
4, Rögle 82p +15
5, Bofors 79p +1
6, Björklöven 76p -1
7, Mora 76p -7
8, Vita hästen 68p -14
9, Timrå 67p -10
10, Almtuna 66p -21
11, asplöven 65p -6
12, Oskarshamn 65p -19
13, AIK 62p -23
14, Södertälje 53p -20

Vilet race det blir där i toppen de här 2 sista omgångarna! Malmö och Karlskrona möttes ju i malmö arena i lördags och där drog KHK det längsta strået. Imorgon möter man Asplöven hemma, samtidigt som nyckelmatcherna avlöser varandra för Malmö, när man gästar Västerås. Vilket lag som än vinner där hakar på Karlskrona, som, förutsatt att man vinner mot Asplöven, är väldigt, väldigt nära topp 2. Då kommer man ha 6 poäng ner till 3:an, Malmö/Västerås, med 6 poäng kvar att spela om. Skulle Asplöven istället vinna kommer 3:an bara vara 3 poäng bakom, 2 poäng bakom om Västerås - Malmö går till sudden/straffar. Så det blir oerhört intressant de här 3 avslutande omgångarna!

Björklöven föll ju lite oväntat mot AIK i lördags och man är därmed fortfarande kvar bakom BIK och Rögle i tabellen. Rögle, som då slog Södertälje med 3-4 och skaffade sig lite marginal ner till både BIK, Björklöven och Mora, som står på samma poäng som Löven.

Sedan är det fortsatt ett rejält getingbo. Vita hästen har fortfarande en slutspelsserieplats, men jag står fast vid vad jag har sagt innan, jag tror inte man klarar det. Timrå är bara 1 poäng bakom och man hade chansen att gå om nu i lördags, när Hästen förlorade mot Mora, men då föll Timrå mot Asplöven med 3-0, så Hästen klarade sig den gången. Almtuna vann dock, liksom Asplöven, vilket innebar att båda dessa klättrade förbi Oskarshamn i tabellen och är också de i högsta grad med i racet om den sista slutspelsserieplatsen. Almtuna har bara 2 poäng upp till Hästen, Asplöven har 3. Till saken hör också att bara Almtuna av de 3 jagande lagen har sämre målskillnad än Hästen, så Timrå sitter helt klart i förarsätet i jakten på den där 8:e platsen, även om Vita hästen fortfarande har allt i egna händer, eftersom att man är över sträcket.

I Botten slog som sagt AIK Björklöven, vilket var väldigt starkt, eftersom att Löven är seriens mest formstarka lag, men tråkigt nog för AIK vann ju både Almtuna och Asplöven som låg precis framför, medan Oskarshamn förlorade, så det är fortfarande 3 poäng upp till IKO över sträcket.

Det som är klart är att Södertälje kommer att få kvala sig kvar i HA till nästa säsong. Detta helt klart efter att man på nytt föll hemma mot Rögle med 3-4, samtidigt som Asplöven, som ju som sagt låg närmst över sträcket med 62 poäng innan den omgången, slog Timrå, tog poäng och saken är därmed klar. SSK har 12 poäng upp till IKO och det är 9 poäng kvar att spela om. Så med 3 omgångar kvar är det bara för SSK att slipa formen inför den stundande kvalserien...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0