Södertälje allt närmre kvalserien

Pantern är ju klara för kvalserien från Hockeyettan. Snart är Södertälje klara från Allsvenskan. Så illa är det. Efter ännu en förlust, nu med 4-2 i Uppsala mot Almtuna, samtidigt som AIK tog 3 poäng mot Mora och Oskarshamn över sträcket tog 2 poäng mot Vita hästen, är det nu 6 poäng upp till IKO för Sportklubben. Med 6 matcher kvar att spela ser läget väldigt, väldigt allvarligt ut i Södertälje. Nu kommer förvisso 4 av de 6 lag som spelar i kvalserien att fortsatt spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong, så det ska till mycket för att SSK ska halka ur, men att man tvingas kvala sig kvar i serien, det känns mer och mer troliigt. Samtidigt är det 12 poäng upp till Hästen över slutspelsseriesträcket, så det är bara att glömma för SSK, om inget radikalt händer...

Alla resultat i omgång 46:
Almtuna - Södertälje 4-2
Mora - AIK 0-1
Timrå - Malmö 5-3
Rögle - Västerås 5-4 str
Oskarshamn - Vita hästen 4-3 str
Björklöven - Asplöven 4-2
Karlskrona - Bofors 2-1

AIK och Robin Rahm håller alltså nollan uppe i Mora. Starkt! gnaget är nu bara 2 poäng bakom Oskarshamn, som håller sig över sträcket i och med de 2 poäng man fick med sig från mötet med Hästen. Hästen, som hämtade upp 3-1 till 3-3 i sista perioden, kvitteringen med 9 minuter kvar att spela. Victor Svensson blev sedan matchhjälte för Oskarshamn när han satte den avgörande straffen.

Också timrå där över sträcket tog 3 blytunga poäng när man dels hämtade upp 0-2 till 4-2 mot självaste Malmö redhawks och sedan gick segrande ur det hela med 5-3, sista målet i öppen kasse. Tunga, tunga poäng för Timrå, samtidigt som det innebär att Karlskrona är ensama serieledare, efter 2-1 mot Bofors, som nu näst intill nästan är avsågat från topp 2. Det är 6 poäng upp till Malmö över sträcket. Det är ingen omöjlighet, det är 6 poäng upp till Oskarsham för Södertälje också, men helt klart är att goda råd börjar bli dyra om BIK ska haka på det där racet.

Haka på gjorde Rögle, som såg ut att gå mot 3 solklara poäng mot Västerås. Man hade 1-0 efter den 1:a perioden och 3-0 efter den 2:a. Sedan ökade man på till 4-0 i den 3:e perioden och allt pekade på 3 poäng till Ängelholm. Då var det drygt 12 minuter kvar att spela. Då rasade man ihop totalt. Med 10:28 på klockann satt 4-1 i nät bakom Lars Volden i Röglekassen. 20 sekunder senare var det 4-2 och sedan satte Erik Andersson 4-3 med knappt 5 minuter kvar och med bara 31 sekuder kvar kunde Eddie Davidsson sätta 4-4. Det blev dock bara 1 ppoäng för Västerås, för på straffar kunde Jordan Smootherman avgöra för Rögle, men det kändes nog som 1 förlorad poäng istället för 2 vunna för ängelholmarna. Det kan dock bli 2 poäng som kommer ha stor betydelse i slutänden. Å andra sidan kan den där förlorade poängen också spela en stor roll när vi sumerar tabellen om drygt 2 veckor.

Slutligen kan nog Björklöven räkna med att spela slutspelsserie efter att grundserien tar sitt slut. Man bara vinner och vinner. Här blev det 4-2 mot bladkollegan Asplöven, som också jagar närmst under det drä sträcket. Det är 9 poäng lagen emellan nu. Asplöven kunde alltså bara ha varit 3 poäng bakom, men nu skiljer det 9 poäng och man får nog rikta in sig på Vita hästen på 8:e plats, som bara är 3 poäng framför.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0