Snart går tåget...

Egentligen var det en ganska jämn match mot Örebro under fredagskvällen, Örebro, som Leksand dessutom har vunnit mot 8 av de 9 senaste mötena lagen emellan. Med andra ord, var det någon gång den efterlängtade segern skulle komma så var det här, men det gjorde den inte. istället blev det 7:e raka förlusten, precis som i början av säsongen, och det var 1:a perioden som fälde laget den här kvällen. trots att det till en början var Leksand som skapade flest och bäst chanser fick man inte in pucken. Istället var det Markus weinstock som skulle göra 0-1 för Örebro, när han blev frispelad framför Alsenfelt. Det stannade dock inte där. Under några otursamma minuter för de blåvita gjorde Örebro både 0-2 och 0-3, vilket bara det gav en utdelning på 37,5%, då man bara sköt 8 skott, varav 3 gick in. Sedan blev Alsenfelt faktiskt utbytt och Lundström klev in mellan stolparna, men uppförsbacken var enorm för Leksand, något man inte hade förtjänat rent spelmässit.

Ett tröstmål skulle man dock få innan perioden var över. Ett riktigt höstlövv som Johannes Jönsson i Örebrokassen tappade in mellan benen. En rejäl tavla med andra ord, men det var reducerat till 1-3 innan perioden var över, något Leksand verkligen behövde.

Bättre skulle det bli när man precis i upptakten av den 2:a perioden reducerade på nytt till 2-3 och genast var det rejäl match igen, trots allt.

Leksand var definitivt inte sämre än Örebro, man skapade minst lika många chanser, men man var fruktansvärt ineffektiva och trots 4 minuters powerplay lyckades man inte få in kvitteringen. Istället var det Örebro som kunde öka på till 2-4 när man fick spela närmre minuten i spel 5 mot 3 strax därefter. Ja, Örebro var helt enkelt mer effektivt än Leksand, man satte sina lägen, vilket inte Leksand gjorde och det var fortsatt 2 måls underläge för de blåvita efter 2 spelade perioder.

Precis som i den 2:a perioden skulle Leksand dock få en kanonstart och reduceringen från toni Kähkönen kom redan efter drygt 3 minuters spel. Därefter blev det en kamp mot klockan för de blåvita. Det fanns mycket tid kvar att vinka på och det var bara 1 mål upp, men det ville sig inte för leksand, man fick inte till de där riktigt vassa chanserna, samtidigt som örebro gjorde det bra och till slut kunde Närkingarna också sätta 3-5 i öppen kasse, när man satsade allt på ett kort och plockade Lundström, som annars hade gjort en bra match.

Nej, Leksand har verkligen inte marginalerna med sig just nu. Det är som under de gamla dystra kvalserietidernas tid. Puckarna studsar inte Leksands väg, trots att man skapar mycket. Så har det varit i minst 3 matcher nu, men trots mängder av jättelägen har man bara mäktat med totalt 5 mål på de 3 matcherna. Det här var åtminstone ett steg framåt jämt mot tidigare förluster, men det räcker ändå inte. 1:a perioden fäller avgörandet den här kvällen, där Leksand till en början kanske borde ha tagit ledningen. Istället få man 3 snabba, relativt enkla, mål mot sig och den smällen orkar man sedan inte resa sig från på hela matchen. Tyvärr. Sådant avgör och det har mann inte råd med i nuläget, för nu går snart tåget, i och med att turen till slut var slut för Leksand, när Brynäs lite oväntat slog Luleå uppe i Norrbotten med klara 0-3. Det gör att Leksand nu är 5 poäng bakom Brynäs och i princip måste ta 6 poäng fler än Gävlelaget under de här sista 6 matcherna, eftersom att man har en såpass mycket sämre målskillnad. Så, med andra ord, vinner Brynäs hemma mot Färjestad idag (lördag), samtidigt som Leksand förlorar i Växjö, vilket jag tyvärr tror är en överhängande risk att man gör, ja, då vetitusan om inte tåget har gått...

Övriga resultat:
Luleå - Brynäs 0-3
Linköping - Modo 6-1
Frölunda - Skellefteå 4-3 SD
Färjestad - HV71 2-3
Djurgården - Växjö 4-5

Som sagt, Brynäs överraskade tyvärr och slog Luleå på bortais, vilket definitivt inte är någon lätt bortamatch. Man gjorde 0-1 i 1:a perioden och sedan stod matchen och vägde. Luleå kunde lika gärna ha gjort 1-1, men då stack Anton Rödin upp i en kontring och stänkte in 0-2 för Brynäs och sedan hämtade sig aldrig Luleå efter det.

Positivt var iaf att Modo åkte på en rejäl smäll i Saab arena, när LHC ångade på fram till 3-0 i den 1:a perioden, precis som man gjorde man brynäs i onsdags. Sedan var det aldrig något snack om saken. Klar seger för LHC.

HV vände 2-1 till 2-3 mot Färjestad och tog därmed 2:a raka segerna den här veckan. Efter 3-24 förra veckan och 0 poäng har man denna veckan 7-2 och 6 poäng. Det är viss skillnad. Jämför det med Leksand, som också hade det tungt förra veckan med 0 poäng och 3-12 på 3 matcher och 0 poäng. Det har fortsatt den här veckan, när man har 4-9 och 0 poäng på 2 matcher. Får se vad det blir mot Växjö senare idag...

Växjö, som kom undan med blotta förskräckelsen från Hovet. 3 poäng blrev det iaf och nu är Brynäs bara 2 poäng bakom, medan Leksand som sagt har 5 poäng upp och 4 poäng ner. Som sagt, det är viktiga matcher nu...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0