Leksand har verkligen inte marginalerna med sig...

Efter förlusten mot Djurgården igårkväll handlade det mest om att avsluta serien på ett snyggt sätt för Leksand, för 7 poäng på 3 matcher, det ska bara inte gå att ta in.

Leksand öppnade dock väldigt starkt mot Frölunda och man öste på för 1-0 direkt från start, men istället var det Frölunda som kunde göra 0-1 och efter målet tog Frölunda över mer och mer. Egentligen kontrollerade man matchen ganska bra efter det, men ändå skulle Leksand få in 1-1. Patrik Cellin gjorde sitt 2:a mål i Leksandströjan och därefter jämnade spelet ut sig igen och det saknades inte målchanser åt något håll, men det var alltjämt 1-1 efter 20 spelade minuter.

I den 2:a perioden var det Frölunda för hela slanten. Under de första 7 minuterna mer eller mindre parkerade Frölunda i Leksands zon och Oscar alsenfelt fick verkligen göra några kvalificerade räddningar och trots att Leksand knappt var inne i offensiv zon under den här delen a matchen så var det fortfarande 1-1, trots mängder av Frölundachanser och ett massivt spelövertag, men Alsenfelt visade samma takter som under förra säsongen, då han räddade poäng åt laget flertalet matcher, och höll nu kvar Leksand i matchen.

Efter ca 7 minuter fick Leksand en kontring mitt i all Frölundapress och var nära 2-1, men pucken gick i ribban. Mål där och det hade varit helt, helt ologiskt. Nu blev det inte mål där, men Leksand skulle ändå få spela powerplay någon minut senare, efter att en leksing hakats på väg in i anfallszonen.

Powerplay för Leksand har inte varit deras starkaste sida, särskilt inte här på slutet och i synnerhet inte mot Frölunda, där man har haft 12 PP-försök under säsongen, men inte gjort mål på ett enda, men nu small det. Inte alls logiskt set till 2:a perioden i stort, men Matias Guter smackade ändå in 2-1 bakom Linus Fernström.

Powerplayet fortsatte sedan för leksingarna, för Frölundaspelaren hade fått 2+2 och nu blev det ännu mer powerplay, för när Roselie-Olsen i Frölunda var på väg att byta mötte han en Leksandsspelare, som han helt sonika tryckte in i sargen. Det blev till slut matchstraff för det och ytterligare 5 minuters powerplay väntade för Leksand. Där snurrade man på och skapade några halvfarliga chanser till en början, men inga större problem för Fernström i Frölundakassen, även om Guter var väldigt nära på att slå in 3-1 direkt efter tekning nere hos Fernström, men inga fler mål föll där, men det var 2-1 till leksand efter 2 spelade perioder.

Powerplayet fortsatte dock i 3:e perioden och efter dryga minutens spel small det igen. 3-1 till Leksand och en såhär stor ledning har man inte haft sedan Djurgården hemma den 27 januari, så det var ju ett tag sedan.

Frölunda kunde dock reducera i powerplay efter drygt halva perioden, men det var fortfarande Leksandsledning. Nu var det dock riktig match igen och känslan var att Frölunda höll på att ta över mer och mer. Man ordnade ytterligare utvisningar, där kvitteringen var väldigt nära, men skottet gick över krysset bakom Alsenfelt, som växte ut till en riktig hjälte ju längre perioden gick, men till slut kunde inte heller han stå emot och med knappt 3 minuter kvar att spela kom kvitteringen och återigen kan Leksand inte hålla en ledning. Det var ju samma sak mot Växjö förra lördagen, när man ledde med matchens enda mål tills det återstod 2 minuter att spela. då kvitterade Växjö och tog sedan bonuspoängen. Här gjorde Leksand t.o.m. 3-1 i början av 3:e perioden, men lyckas ändå inte knyta ihop säcken. Inte bra inför vad som komma skall. Med tanke på det hade det varit såå mycket värt med en seger här, efter så många förluster, att man hade fått kliva fram och stärka självförtroendet rejält med en krigarseger mot Frölunda, som trots allt är 3:a i tabellen.

Än var det dock inte slut. Det återstod nästan 3 minuter att spela och sista ordet var inte sagt. Bara kort efter att kvitteringen kom var det Leksand som trots allt gjorde 4-3 och oj vilket psykologiskt och mentalt viktigt mål det var! Kanske t.o.m. ett av säsongens viktigaste mål? Hade det inte gått som synes nedan så hade jag nästan utnämnt det till just det, ett av årets viktigaste mål.

För nu skulle det ändå inte bli 3 poäng för Leksand, inte den här gången heller, för med 4 jävla sekunder kvar kunde Frölunda kvittera på nytt och matchen gic till förlängning. Inte nog med det. Det lilla hopp som fanns om att undvika kval försvann i och med det målet, i och med att Brynäs vann med 2-1 mot Växjö.

En bit in i 3:e perioden såg det ganska bra ut, när Leksand ledde med 3-1 och Brynäs bara hade 1-1. 1 mål till av Växjö där och det skulle bara vara 3 poäng upp för Leksand. Nu fick Brynäs det målet istället och vann matchen. 6 poäng upp är ju precis vad som går att ta in efter den här matcheen, men Leksand har så mycket sämre målskillnad så det går inte. Nu när frölunda kvitterade är det dessutom 8 poäng upp och det är helt kört. Nu var det ju dock inte det som var det viktiga här. En seger hade gjort så galet mycket för självförtroendet inför fortsättningen och det allvar som kvalspelet faktiskt innebär. Skulle man nu istället förlora i sudden eller på straffar är det precis vad man inte behöver. 4 sekunder från 3 poäng och istället 1 poäng och ett ännu mer stukat självförtroende. Inte alls vad de blåvita behöver nu. 2 poäng skulle förvisso känna som 1 förlorad poäng i och med att det bara var 4 sekunder kvar, men det skulle ändå vara en seger, så 4-5 eller 5-4 i den här matchen, det skulle bli väldigt viktigt...

...Svaret blev...
...4-5...

Matchen gick till straffar, där både Ryan Lasch och Tomi Sallinen missade, där max Göhrtz missade och där Linus Hultström så när gjorde mål, Lasse Johansson, som nu hade kommit in efter att Fernström skadat sig i 3:e perioden, var helt borta, men pucken gick i stolpen. Istället gjorde Andreas Jonsson mål och Mattias guter missade och bonuspoängen gick till Frölunda och det blev ännu en förlust för leksand, en jävligt tung sådan, där vi först var 4 sekunder från 3 ooäng och sedan ett stolpskott från att ta bonuspoängen. Nej, det vill sig verkligen inte för Leksand just nu...

Övriga resultat.
Brynäs - Växjö 2-1
Luleå - HV71 0-4
Linköping - Djurgården 7-0
Örebro - Skellefteå 4-0
Färjestad - Modo 5-2

Djurgården var nog helt slutkörda efter urladdningen igår, men 7-0 ser ju inte snyggt ut...

Modo fick iaf stryk och det är iaf 5 poäng ner till dem, så inte mycket talar för att Leksand ska bli sist iaf, om det nu är något att glädja sig åt...

Striden kring 6:e platsen känn också ganska avgjord får jag säga. Färjestad vann visserligen, men det gjorde både HV och Örebro också, Örebro väldigt övertygande mot självaste Skellefteå, och det är fortfarande 6 poäng upp för FBK, så jag får nog trots allt fel där...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0