Inget att sätta emot Färjestad

Sista femtedelen av serien tog sin börja under tisdagskvällen, 11 superviltiga matcher för de blåvita.

Först ut var Färjestad, som gästade Tegera arena och fick en kanonstart på matchen. Redan efter drygt 3 minuters spe kunde man ta ledningen, ett skott som satt i nät bakom Alsenfelt i Leksandskassen.

Trots 3 powerplay under den 1:a perioden var det 0-1 efter densamma. Leksand skapade några halvbra lägen i PP, men inte de där riktiga vassa chanserna.

Färjestad var som sagt det giftigare laget och hade rättvist ledningen efter den 1:a perioden.

I den 2:a perioden fortsatte Färjestad att dra på sig utvisningar. ytterligare 2 powerplay fick Leksand, dock utan någon större press. Nej, PP-spelet fungerade inte alls. Färjestad, å andra sidan, hade flera giftiga chanser med bl.a. en ramträff när man kort senare fick sitt 1:a powerplay i matchen. Leksand klarade dock av det, med hjärtat i halsgropen, och kort senare kunde man också kvittera. Mattias Guter slog in 1-1 för Leksand.

Därefter fick leksingarna en helt annan energi och utgjorde ett betydligt farligare hot för Färjesstad än inan målet. Lagen bytte chanser med varandra och fortsättningwn av matchen var oviss. Nästa mål skulle bli väldigt viktigt och det var tyvärr Färjestad som fick det. I slutet av 2:a perioden kunde man slå in 1-2 bakom Alsenfelt, vilket också var resultatet efter 2 spelade perioder.

I 3:e perioden forserade Leksand för en kvittering, men Färjestad försvarade sig bra och istället kunde man göra 1-3 efter drygt halva periode, en kalldusch för de blåvita, som faktiskt hade varit ganska farliga kort därinnan.

Sedan kom 1-4 i öppen kasse när Rickard Walin gjorde sitt 1:a mål för säsongen, vilket också blev slutresultatet.

En tung förlust för de blåvita, men tur i oruren var att Djurgården också förlorade. Brynäs tog dock tyvärr 1 poäng uppe i skellefteå och är nu bara 1 poäng bakom Leksand i tabellen. Snacka om viktig match imorgon, då just Brynäs gästas av Leksand. Skapligt viktiga poäng som strå på spel där...

Övriga matcher:
Djurgården - Modo 1-2
Skellefteå - Brynäs 5-4 str
Linköping - Luleå 3-4
HV71 - Frölunda 1-4
Växjö - örebro 2-3 SD

Som sagt, djurgårde förlorade. Modos nyförvärv, Marcell Hossa, presenterade sig redan efter dryga minutens spel, när han gjorde 0-1 för Modo. Djurgården kvitterade sedan, men Hossa var även inblandad i 1-2-målet för Modo, som också blev segermålet. Modo är fortfarande på tryggt avstånd från Brynäs och Leksand, men det kan gå fort i hockey. Tror dock det ska till mycket om de ska lyckas gå förbi både Leksand och brynäs.

Brynäs, som flera gånger i matchen hade lednigen, men skellefteå kom tillbaka och ordnade en straffläggning, där hemmalaget drog det längsta strået. Hade Brynäs vunnit hade man gått förbi Leksand i kraft av bättre målskillnad, men nu är man fortfarande under sträcket och det hoppas vi att man även är efter torsdagens drabbning.

I Saab arena var det rena målfesten i 1:a perioden. Luleå tog lednigen med 0-1, men lHC vände till 2-1, innan Luleå kunde kvittera. 3-3 stod det efter den 1:a perioden och segermålet, som det visade sig att det skulle bli, gjorde Luleå i början av 2:a perioden.

Frölunda tog 2:a raka segern mot HV på 2 dagar. Deras restmatch som man länge har haft spelades nämligen i måndags och då vann också Frölunda, då med övertygande 5-0. 9-1 på 2 matcher är inte illa. Starkt av Frölunda, mindre kul för HV, som där hade chansen att verkligen koppla greppet om 2:a platse i serien. Nu är det istället Frökunda som har 5 poäng ner till Växjö på 3:e plats, men 12 poäng upp till skellefteå. Det ska till väldigt mycket om Västerbottenslaget inte ska vinna serien även i år.