Hur kvalet till Hockeyallsvenskan kommer gå till i år

Såhär kommer kvalserien upp till Hockeyallsvenskan att spelas.

Precis som tidigare år består serien av 6 lag, 2 från Allsvenskan och 4 från Hockeyettan.

Skillnaden är den att i år går vinnarna av Allettorna direkt till kvalserien, utan något playoff alls. Tidigare har de ju gått in i playoff 3 och där behövt slå ut ett lag från playoff 2 för att nå kvalserien.

Det kommer trots det inte vara färre lag i playoff. Förut gick de 4 främsta i Allettorna in i playoff, där 3:orna och 4:orna från resp. Alletta gick in i playoff 1, tillsammans med alla vinnare från Div. 1:s fortsättingsserier.

Nu går lag 2-5 från Allettorna till playoff. Det är alltså bara 3 lag från resp. Alletta som har spelat klart efter densamma, mot 4 lag tidigare, då lag 5-8 från resp. Alletta hade spelat klart efter serien. Nu är det bara lag 6-8 som har gjort det.
Dessutom går både vinnaren och 2:an från resp. fortsättningsserie till playoff, mot enbart vinnaren, som det har varit tidigare.

I playoff 1 börjar fortsättningsserielagen hemma, för att sedan ha 2 raka bortamatcher. Playoff 1 avgörs alltså i bäst av 3, med matcher 19, 21 och ev. 22 februari. Vinnarna från resp. duell går vidare till playoff 2.

Playoff 2 spelas också i bäst av 3, med match 26 och 28 februari, + ev. 1 mars.

Playoff 3 spelas även det i bäst av 3. Här är duellerna nere i 2 till antalet och vinnarna från de båda duellerna spelar kvalserien.

Det är alltså en ganska lång väg att vandra om man inte vinner sin Allettanserie. Pantern är redan klara vinnare av Allettan södra, efter seger mot Västervik igår, och det kommer därför att bli en lång väg att vandra för att ta klivet tillbaka till Hockeyallsvenskan för exempelvis Troja och Tingsryd, som just nu ligger 2:a och 3:a i Allettan södra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0