Västerås vann igen

Västerås hade inte vunnit på hela december innan igår. Man hade tagit 4 poäng under månaden. Igår slog man Mora borta med 3-6 och idag slog man samma lag hemma i ABB arena, när Mora kom på besök för ett riktigt back2back möte. I en ganska jämn match, där Mora gjorde 0-1, men där Västerås sedan vände till 2-1, utökade till 3-1, men där Mora ändå såg ut att gå mot poäng när man både reducerade och kvitterade, men Västerås och Andreas Borgman ville annat, för med knappt 3 minuter kvar av matchen satte han avgörande 4-3 bakom Jakob Johansson.

Dagens resultat:
Västerås - Mora 4-3
Sundsvall - Asplöven 2-5

Trots 39-24 i skott var det Asplövn som vann det där viktiga bottenmötet med klara 2-5, efter att man på 14 skott gjort 4 mål i 2:a perioden. Därefter blev uppförbacken för tung för hemmalaget, trots att man som sagt vann skotten ganska klart. En storspelande Ronan Quemener gjorde dock att man ändå bara fick in 2 mål och Asplöven är därmed bara 2 poän bakom Björklöven över sträcket, medan Sundsvall börjar bli lite avhängt där bakom, 8 poäng bakom Asplöven.