Tredje raka!

En sådan här svit har inte Leksand haft på hela hösten, för i måndags, när Timrå gästade arenan för 3:e raka hemmamatchen tog man också 3:e raka segern. Det var kanske ingen jättevälspelad match, men Martin Grönberg gav Leksand ledningen efter knappt 10 minuters spel. Hans 1:a puckkontakt i matchen och Adam ohre i Timråkassen var helt chanslös på den. Noteras kan också göras att Anton karlsson, som man har lånat från Frölunda, fick en assist till det målet.

Timår kvitterade i 2:a perioden, bara 27 sekunder in i densamma, men därefter spikade Henrik Haukeland igen och Brock Montpetit gjorde sitt 6:e mål för säsongen fram till 2-1 och trots ett massivt Timråövertag i sista perioden, där man vann skotten med hela 6-14, lyckades man inte få in kvitteringen. Haukeland gjorde några riktigt avgörande räddningar och fick stående ovationer efteråt. För Johan Porsberger ökade istället på ledningen till 3-1, vilket också blev slutresultatet.

3:e raka segern på lika många matcher. Kanske är det på väg att vända nu? Perraeffekten har varit total än så länge och Haukeland tycker jag definitivt har tagit över förstaspaden. Han har varit betydligt mer stabil i kassen än vad Tuohimaa har varit. Det har jag tyckt hela tiden, enda sedan försäsongen, och nu får han äntligen utdelning för det.

Ikväll väntar Perras 1:a bortamatch, då man åker till Uppsala och arenan med seriens kanske fulaste namn, Metallåtervinning arena. Almtuna vann senast med 2-1, men det ska det bli ändring på ikväl. Det blir också Perras sista match på 2 veckor, för han åker därefter på semester, en planerad semester sedan tidigare, och missar därmed matcherna mot Bofors och Oskarshamn under LIF-natta i helgen, och bortamatcherna mot Pantern och Tingsryd nästa vecka. Sedan är han tillbaka i båset igen.

Västerås - Vita hästen 2--3 str

Det här var alltså 1:a pmgången på 3:e fjärdedelen av serien, den som direkt speglar 1:a omgången i höstas, då just de här lagen möttes på just de här arenorna.

Då knäcktes Oskarshamn efter att AIK vänt 0-2 till 3-2 på Hovet. Nu vann AIK tryggt med 3-0. Detsamma gällde Mora. I 1:a omgången vann BIK på straffar om jag minns rätt, nu vann Mora tryggt med 3-0.

I sundsvall tog hemmalaget ledningen i 1:a perioden, men sedan spikade Pontus Sjögren igen och Pantern vann med 1-4. Har för mig att Pantern vann även i 1:a matvhen för säsongen. Man förlorar nu i vilket fall pontus Sjögren, som efter några matcher i Pantern anses vara redo för att agera backup till Jonas Gunnarsson i Malmö. Tror dock Vitor Andrén lär fortsätta att leverera i Pantern och det här var 3 mycket viktiga poäng för Pantern.

Hästen kvitterade mot Tingsryd 3 minuter in i sista perioden, men serieledarna drog sedan det längsta strået på straffar. Igår var det dock Hästen som drog det längsta strået på straffar, när man snodde bonuspoängen av Tingsryds toppkollega Västerås. Victor Crus-Rydberg stod för en riktig godbit när han åkte baklänges och snärtade upp pucken i nättaket bakom Jonas Fransson mellan benen på sig själv. Snyggt, minst sagt!