Tellqvist storspelade

I Gävle dominerade hemmalaget den 1:a perioden fullständigt och hade 13-0 i skott ett tag, men Micke tellqvist plockade allt i Djurgårdskassen, tills det återstod dryga minuten av perioden. då kom helt rättvist 1-0 för hemmalaget, men i 2:a perioden kvitterade först Emil Lundberg och samme Lundberg gjorde sedan också 1-2 till Djurgården, inte alls logiskt sett till matchen, för Brynäs var helt överlägset i skottstatistiken och hade 32-17 efter 2 spelade perioder. "Tellan" var dock ruskigt bra i mål och var i högsta grad bidragande till att bortalaget faktiskt höll undan, trots att Brynäs plockade målvakten med 4 minuter kvar att spela och trots att man sköt hela 43 skott. Tellqvist hade därmed en räddningsprocent på nästan 98%, 97,67%. Grymt!

Färjestad - Skellefteå 2-3

I Scandinavium var det Malmö som öppnade klart bäst och i ett ursinnigt tempo. Hade inte Lasse Johansson i mål varit så bra redan från start, ja, då hade Malmö mycket väl kunnat göra både 0-1 och 0-2, men nu var det istället serieledande Frölunda som gjorde 1-0. Man hade också 2-0 kort därefter, men det dömdes bort, för att Frölundaspelare kört på Jonas Gunnarsson i Malmökassen, helt rätt att dömma bort det målet. Istället kvitterade Malmö i den 2:a perioden, men Frölunda återtog ledningen, i en match som inte var särskilt underhållande, trots mycket publik på plats, näst intill slutsålt. Malmö mäktade dock med en kvittering på nytt och tog matchen till både förlängning och straffar, där dock hemmalaget drog det längsta strået. Välförtjänt var det nog inte, men Malmö krigade sig if till 1 poäng och bara det är starkt i Scandinavium.

I Växjö utspelades ungefär samma senario som i Gävle. Växjö fullständigt bombarderade Johan "Honken" Holmqvist i Karlskronakassen och hade 13-5 i skott efter den 1:a perioden. Honken räddade dock samtliga skott tills det bara återstod några minuter av perioden och hade även stor hjälp av målramen vid ett par tillfällen, men till slut fick även han, likt Tellqvist i Djurgårdskassen, kapitulera och i 2:a perioden gjorde Växjö både 2-0 och 3-0. Sedan dödade man definitivt matchen under 3:e periodens första minuter, när man satte både 4-0, 5-0 och 6-0, de 2 sista målen med bara 12 sekunders mellanrum, bakom en annars bra Honken i mål. 7-0 kom också senare, innan Karlskrona reducerade, varefter Liam Reddox fastställde slutresultatet 8-1. Växjö vann också skotten med totalt 47-18.

Rögle har verkligen blandat och gett här på slutet. Först 7-2 mot örebro, sedan 2-7 mot LHC och här gjorde Patrik Cehlin både 1-0 och 2-0, innan Emil Kristensen och Alexander Lunsjö ökade på till 3-0 och 4-0 för hemmalaget. HV reducerade i den 3:e perioden, men 5 sekunder senare satt 5-1 i nät bakom Erik ersberg, som nu hade bytts in istället för PW, och Taylor Matson ökade på ytterligare till 6-1. HV reducerade, men givetvis blev det en klar Rögleseger, som därmed har 13-4 i målskillnad på de2senaste hemmamatcherna.

I Övik vände Modo 0-1 till 2-1 i den 2:a perioden, men Luleå kvitterade och i den 3:e gjorde man också 2-3. Tungt för Modo, som samtidigt såg Rögle dra ifrån där över sträcket. Luleå kontrolerade dessutom matchen ganska bra och höll undan. Tung, tung förlust för Modo, som alltjämt är under det nedre sträcket.

LHC stänkte in blytunga 2-0 bakom Julius Hudasek med 4 sekunder kvar av mittenakten. Örebro reste sig dock och när det återstod 8 minuter satte Greg Squires 2-2 i nät bakom David Rautio. LHC fick ändå med sig bonuspoängen när Rhett Rakhshani avgjorde straffläggningen.

Skellefteå ryckte åt sig en tvåmålsledning i 3:e perioden, varefter Milan Gulas brände en straff, men kort senare satt ändå en nödvändig reducering i nät bakom Erik Hanses i Skellefteåkassen. Närmre än så kom man dock inte och Skellefteå är därmed 3 poäng bakom Frölunda.