Ny tung seger för Malmö

2:a mötet mot Modo på 3 dagar för malmös del. I torsdags vann man med 3-1. Här blev det ny vinst, nu med 2-5 och man är nu hela 9 poäng före Modo under sträcket. snacka om viktiga segrar för Redhawks. 9 poäng kan ätas in snabbt, men det är ändå en skön känsla man måste ha i Malmö nu innan juluppehållet. Man spelar dock 1 match till innan dess, nästa tisdag, när Frölunda kommer på besök till malmö arena, men där ska vi kanske inte räkna med några poäng.

Örebro - Skellefteå 2-3

Karlskrona kom från en blytung förlust i torsdags, men man gjorde det bra mot LHC till att börja med, men när LHC ändå gjorde 1-0, då tappade man litegrann. Hemmalaget gjorde också 2-0 innan KHK fick in en viktig redusering i 2:a perioden, efter ett ruskigt långt byte av LHc-spelarna. När bortalaget missade helt i ett byte i 3:e perioden gjorde Brock Little inga misstag och det var 4-1. Precis den starten på perioden som Karlskrona inte ville ha och det rann sedan på, enda till 6-1, en match Karlskrona nog helst vill glömma.

I Karlstad gick det nästan 13 minuter av matchen innan 1:a avblåsningen kom. inga blockeringar, utvisningar, offside eller icingar, ingenting. Matchen slutade sedan 4-1 till HV, efter att Simon Önerud gjort 2 nya mål, det 2:a i boxplay.

Djurgården ångar på på Hovet och slog Växjö ganska lätt, eter att man hade 3-0 redan efter den 1:a perioden. Starkt av DIF, som är ruskigt hemmastarka.

Sebastian Aho blev matchhjälte för Skellefteå när han gjorde avgörande 2-3 med 11 minuter kvar att spela, efter att Örebro kvitterat till 2-2 4 minuter in i perioden. Skellefteå är därmed nya serieledare igen, eftersom att Frölunda fick stryk mot Luleå,som vände 2-1 till 2-3 i 3:e perioden, efter mål av Karl Fabricius och Brendan Mikkelson. Luleå är därmed seriens formstarkaste la och närmar sig topp 6 mer och mer, liksom HV där bakom. Luleå är bara 1 poäng bakom Färjestad och Djurgården, som båda har 45, Djurgården på 6:e och Färjestad numera på 7:e.