Knäckande för Karlskrona...

Anton Rödin gav Brynäs ledningen 5 minuter in i 2:a perioden när man gästade ABB arena karlskrona, som Telenor arena numera heter, men sedan vände hemmalaget på 2:a periodens 2:a halva och där Alexander Bergströms 2-1-mål såg lite billigt ut när det gick in bakom Felix Sandström i Brynäskassen. Mål blev det i vilket fall och det såg ut att räcka hela vägen. Karlskrona gjorde det bra, försvarade sin ledning bra, spelade lugnt och stabilt och ingenting tydde på att brynäs skulle komma tillbaka, men det gjorde man ändå. för med 18:13 på klockan i sista perioden höll sig Anton Rödin framme igen, satte sitt 2:a mål för kvällen, 15:e för säsongen och det var kvitterat. Det stannade dock inte där, för 69 sekunder senare, 38 sekunder från slutet, gjorde Jonathan Pudas, som ju var med och to upp KHK till SHL i våras, sitt 1:a mål i brynäströjan när han fastställde slutresultatet 2-3 till Brynäs. Snacka om tung förlust för Karlskrona. I synnerhet i det pressade läge av tabellen man ligger i, tvärsist och behöver alla poäng man kan få. man har bara tagit en trepoängare i höst och nu när Modo gick mot förlust nere i Malmö hade man dessutom chansen att knappa in på lagen där ovanför, men nej, det ville sig inte den här gången heller och det här kan vara knäckande, ordentligt knäckande. Ruskigt tungt för KHK i vilket fall, desto roligare för Brynäs...

Skellefteå - Linköping 2-0

Malmö vann som sagt den där hyperviktia sträckmatchen mot Modo, kanske lagets viktigaste match den här säsongen, men ändå kom det bara 6814 åskådare till Malmö arena. det är dåligt får ja säga. tunga 3 poäng blev det i vilket fall och Malmö är nu 6 poäng före modo under sträcket. man passerar också Rögle på nytt i tabellen, ett Rögle som föll med 2-1 uppe i Luleå.

Frölunda fortsätter att köra över motståndare, toppkonkurenter dessutom. Häromveckan var det Skellefteå som åkte dit med 6-3 i Scandinavium, nu var det Växjö som åkte dit med klara 5-0. Frölunda rivstartade matchen och hade 3-0 redan efter den 1:a perioden och därefter blev uppförsbacken för stor för Växjö, som inte orkade resa sig igen. Frölunda har därmed öst in 99 mål på 25 matcher, alltså 3,96 mål i snitt framåt/match. Det är imponerande. Man har dessutom bara släppt in 53 mål och med det är det bara Skellefteå som kan mäta sig. Västerbottningarna har också släppt in 53 må, medan Karlskrona i botten nästan har släppt in dubbelt så många mål, redan, 101st...

Även HV har trummat igån på riktigt och man är nu 8 ppoäng bakom LHC på 6:e plats. HV är 9:a och det är ett litet gap upp till Luleå och Djurgården på 42 resp. 44 poäng, men man hakar iaf på lagen framför och är nu förbi Örebro, som står kvar på sina 36 poän, men med sämre målskillnad än HV.

Noterbart för omgången är att det bara var Frölunda, Malmö och HV som drog över 6000 åskådare, 7666, 6814 resp. 6001 åskådare. Övriga lag drog under 5000 åskådare och mest uppseendeväckande tycker jag är Färjestad, som bara drog 4548 åskådare. Det är uselt dåligt. Resten av lagen har inte så mycket mer att fylla sina arenor med, i Karlskrona var det nära på fullsatt, i Skellefteå och Luleå finns inte heller mycket mer kapacitet än de 4936 resp. 4822, men i Löfbergs arena går det in över 8000, och då är drygt 4500 allt annat än bra.