Frölunda körde över Skellefteå

Höstens kanske hetaste match i SHL spelades igår, när serieledande skellefteå gästade Scandinavium, dock bara inför 9222 åskåadre, faktiskt riktigt dåligt. Matchen öppnade i vilket fall Skellefteå bäst. Man spelade ut frölunda långa stunder, men det var Frölunda som gjorde mål. 1-0 hade man efter den 1:a perioden och den 2:a ick i samma stuk. Skellefteå var det dominerande laget, man gjorde allt bättre än Frölunda, utom mål. Inom loppet av 8 minuter hade man gått från 1-0 till 4-0. Skellefteå fick in en reducering i slutet av perioden, men sedan gjorde Frölunda 5-1 i upptakten av 3:e perioden och trots 2 reduceringar från Mattias Ritola och Sebastian Aho kom man inte närmre än så och Frölunda kunde vinna kassaskåpssäkert med 6-3.

årdagens samtliga resultat:
Frölunda - Skellefteå 6-3
Färjestad - Malmö 4-2
Rögle - HV71 5-3
Djurgården - Brynäs 4-1
Örebro - Linköping 3-4 SD

LHC har aldrig vunnit under ordinarie matchtid i Behrna arena, men här var man nära. man gick fram till 1-3, men Örebro kom igen och reducerade i 2:a perioden och kvitterade i slutakten. Bortalaget drog dock längsta strået i förlängningen, då Jakob Lilja höll sig framme och avgjorde.

Malmö var klart bättre än Färjestad i typ halva matchen. Sedan växte Färjestad in i matchen, men det var inte förrän i den 3:e perioden som man för 1:a gången i matchen tog ledningen. Dessförinnan hade malmö mycket väl både kunnat haft 0-3 och 0-4, men Lar Haugen storspelade i Färjestadskassen. Ingen välförtjänt seger för FBK kanske, rent spelmässigt var Malmö värda poäng, men det är målen som räknas och där hade Färjestad gjort fler än Malmö när hesa Fredrik ljöd efter den 3:e perioden.

Rögle tog ledningen mot HV, men bortalaget kvitterade. I 2:a perren ryckte dock Rögle och hade klara 4-1 efter den perioden. HV reducerade 2 gånger om i den 3:e. Rögle och Jordan Smootherman kunde dock till slut avgöra i tom kasse och det var 3 blytunga poäng för RBK, som därmed passerar Malmö i tabellen igen, upp på 11:e plats.