Färjestad tystade Globen

Förra året var det Leksand som vann i Globen i mellandagarna, i år var det Färjestads tur att göra det. Man tystade nämligen de 13 850 åskådarna på plats, när först nyförvärvet i Färjestad, Antti Tyrväinen satte 0-1 i nät bakom Micke tellqvist och sedan också satte 0-2 i mitten av den 2:a perioden. Matt anderson reducerade med 9 minuter kvar att spela, 2 minuter efter att Markus Sörensen bränt en straff, och närmre än så kom inte hemmalaget, för Robbie Earl kunde sedan sätta 1-3 i öppen kasse. Tung förlust för djurgården, 3 tunga poäng för Färjestad, som passerar Växjö i tabellen, upp på 5:e plats, medan Djurgården får se sig passerade av Luleå och HV71, som båda vann ikväll.

Örebro - Modo 2-1

Rögle vann mycket övertygande senast mot Örebro med 7-2. Nu förlorade man med samma siffror i Linköping. Man blandar och ger väldit mycket i Ängelholm och ikväll blev man förlorare, eftersom att örebro vann mot Modo med 2-1, det avgörande målet med bara 48 sekunder kvar att spela. En oerhört tung förlust för Modo, men 3 grymt sköna poäng före Örebro, som därmed drygar ut avståndet ner till Malmö på 11:e plats med 1 poäng, eftersom att Malmö bara fick 1-1 mot Karlskrona efter ordinarie matchtid, KHK's kvittering också den ganska sent, efter 16:53 i sista perioden. John Henryon satte sitt 5:e mål för säsongen, men lite ströpoäng här och var räcker ju inte för Karlskrona...

Frölunda drygar ut serieledningen och är nu 4 poäng före Skellefteå, efter att man hållit undan. Man hade 0-3, men genom 2 reduceringar i sista perioden skapade hemmalaget ändå rejäl spänning i toppmötet, men Lasse Johansson i Frölundakassen stod pall och det blev 3 poäng hem till Göteborg för Frölundas del och man kommer alltså att inviga det nya året som serieledare, eftersom det bara är 1 match kvar på den här sidan nyåret och man är 4 poäng före Skellefteå nu.